fcb.portal.reset.password
Narcís Julià atenent als mitjans propis del club a l'estadi Colovray de Nyon

Narcís Julià a l'estadi Colovray, escenari de la final / FOTO: FCB

Narcís Julià, coordinador de l’Àrea de Futbol Professional del FC Barcelona, ha comentat les seves impressions a Barça TV i fcbarcelona.cat sobre la primera edició de la UEFA Youth League i com aquesta competició ha aportat experiències positives als joves jugadors de Jordi Vinyals.

“La UEFA Youth League ens permet jugar com a mínim sis partits en la fase de grups de gran nivell. Als jugadors els fa molta il·lusió participar-hi. Reprodueix un format similar al que es trobaran molts d’ells en un futur proper”, ha analitzat.

“Competicions com aquesta fan que el pas de Juvenil A i Barça B sigui menor. Ens ajuda a la formació esportiva i competitiva dels jugadors”, ha afegit.

Sense pressió a la final

Narcís Julià ha volgut treure pressió a l’equip de Vinyals de cara a la gran final del proper dilluns davant el Benfica a l’estadi Colovray (16.30 hores). “Els diem que no tinguin pressió per guanyar la competició. La participació ja ens val. És més important la formació dels jugadors que el resultat. La final serà disputada i molt complicada davant d’un gran equip. El fet d’arribar fins aquí ja és un èxit històric. Segur que dilluns serà un dia molt important per a l’equip”, ha comentat.

Crear jugadors i persones

Un dels valors en què la UEFA fa més incidència és el de ‘fair-play’ i el respecte als rivals i als àrbitres. Aquests valors són compartits pel FC Barcelona, que des de fa molt de temps treballa els aspectes personals, educatius i acadèmics dels joves futbolistes.

“El fet diferencial del Barça és que ha estat capaç de crear jugadors competitius i que alhora són bons esportistes. En definitiva, és compatible ser respectuós amb el rival i educat amb ser competitiu”, ha explicat Narcís Julià.

Tornar a dalt