fcb.portal.reset.password

Juvenil A-Huesca. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

La victòria al Mundial de Clubs va ser un nou triomf del model Barça. Van ser onze els jugadors sorgits de la Masia els que van arribar a participar a la final davant el Santos (nou a l'equip titular). El Barça va tornar a demostrar, aquest cop a nivell mundial, la confiança que té en els jugadors de la casa.

Un exemple del potencial de les categories inferiors blaugrana és el Juvenil A. Els d'Òscar Garcia són segons a la Lliga i primers de grup a la NextGen Series, la Champions juvenil, i diumenge van aconseguir una nova victòria davant l'Osca. Abans, però, ni jugadors ni tècnics no es van voler perdre la final del Japó.

"Ens hem de sentir molt orgullosos. Aquells que els van veure, els que els han entrenat i els que han tingut la valentia de pujar-los al primer equip", va explicar el tècnic Òscar Garcia. "Amb aquesta política ens ha anat molt bé durant els últims anys i no veig per què no s'ha de continuar". També va recordar que el Barça "és un club amb un gran potencial que es podria permetre fitxar grans jugadors" i va ressaltar la confiança que Pep Guardiola mostra als jugadors de les categories inferiors: "El mèrit és seu".

Els jugadors, conscients de la importància del planter

El davanter camerunès Jean Marie Dongou va destacar la confiança que el club mostra a tots els seus jugadors: "És un orgull veure els jugadors del primer equip que són del planter i és una motivació extra per a nosaltres".

Una opinió compartida pels seus companys, que són conscients que amb esforç i constància poden arribar les oportunitats i potser, algun dia, entrenar o jugar sota les ordres de Pep Guardiola. "L'entrenador que està actualment al primer equip aposta molt pel planter i confia en els jugadors de la casa. A més, molts dels jugadors líders del primer equip són fets aquí i això et motiva per seguir treballant i progressant", explicava Pol Calvet.

"Penses: jo també puc arribar algun dia", va dir Edu Campabadal, capità del Juvenil A.  "Aquí tenen molta cura del planter i aquesta és la gran victòria del Barça".

Tornar a dalt