Golàs de l'Infantil B: pur ADN Barça en 35 segons

Golàs de l'Infantil B: pur ADN Barça en 35 segons

L’Infantil B marca un gol, el tercer del partit, davant l’EF Base Calafell, que exemplifica el treball de possessió de la pilota i ocupació dels espais que es fa cada dia al futbol formatiu blaugrana

Pur ADN Barça concentrat en 35 segons. I és que el gol que va aconseguir l’Infantil B, el tercer del partit davant l’EF Base Calafell, exemplifica a la perfecció el treball de possessió de la pilota i ocupació dels espais que es fa cada dia als entrenaments a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Pressió, possessió i posició. Les tres famoses ‘P’ sobre les que pivota la metodologia del futbol blaugrana des que Johan Cruyff va revolucionar el futbol formatiu són la base de la seva formació. “Els jocs de possessió que tant practiquem durant la setmana consisteixen en arribar a la porteria contraria amb la pilota controlada i la màxima participació dels nostres jugadors sabent en cada moment com han d’ocupar els espais”, comenta Josep Olivé, segon entrenador de l’Infantil B que dirigeix David Sánchez.

En aquesta jugada, per exemple, participen un total de sis jugadors tot i que alguns d’ells intervenen un parell de vegades en l’acció. En total són 14 vegades les que un jugador blaugrana està en contacte amb la pilota en aquests 35 segons. Tot s’origina en un fora de banda que executa Jan Montes cap a Adrian Simons i després participen en la jugada Tomás Marqués, Aleix Galcerán, Héctor Fort i finalitza amb el gol d’Arnau Pradas. Tot un exemple d’ADN Barça, de la mateixa manera que alguns dels últims gols del primer equip.

Junts des de petits

L’Infantil B està format pels jugadors de la generació del 2006, que la temporada passada es van proclamar campions de LaLiga Promises Nacional a Vila-real, superant a la final a l’Espanyol, i que, amb anterioritat, també van guanyar l'Íscar Cup, autèntic campionat d’Espanya de la categoria benjamí. Aquest estiu van visitar a Iniesta a Kobe aprofitant la seva estància al Japó on van adjudicar-se el torneig World Challenge superant al Liverpool a la final.

A la Lliga, lideren el Grup 1 de Preferent després de les primeres set jornades de Lliga. La clau d’aquesta generació és que hi ha vuit jugadors que porten cinc temporades junts. Erik Cava, Héctor Fort, Dereck López, Alexis Olmedo, Arnau Pradas, Pau Prim, Jan Quiles i Marc Guiu van arribar al Club des de ben petits, l’any 2013, i des d’aleshores sempre han jugat junts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut