fcb.portal.reset.password

Franc Artiga i Xavier Franquesa, entrenadors del Cadet A, han visitat el plató de l’Hora B de Barça TV acompanyats pels jugadors Sergi Rosanas i Josep Jaume per analitzar el títol de Lliga aconseguit el passat diumenge al camp del Vilassar de Mar. És el novè campionat cadet consecutiu que guanya el FC Barcelona en una categoria que domina amb autoritat a Catalunya des de la temporada 2008-2009. La força d’aquest Cadet A queda demostrada també en les diferents convocatòries que ha fet el seleccionador espanyol Santi Denia pels diferents entrenaments i tornejos oficials de la Selecció Espanyola Sub-16. Jugadors com Arnau Tenas, Sergi Rosanas, Iván Bravo, Josep Jaume, Nils Mortimer, Adrián Bernabé, Antonio Jesús Cantón o Pablo Moreno formen part del nucli de treball de la Sub-16 mentre que el capità, Eric García, està ara disputant, per exemple, l’Europeu de Croàcia amb la Selecció Sub 17 i altres com Konrad de la Fuente i Jaume Cuéllar son assidus a les convocatòries de les seleccions d’Estats Units i Bolívia, respectivament.

“Ningú mereix aquesta Lliga Cadet més que nosaltres. Aquesta ha estat una Lliga molt complicada, en la que hem patit molts entrebancs en forma de lesions, com per exemple les d’Eric García, Pablo Moreno, Álvaro Sanz o Ansu, entre d’altres. Hem sabut, malgrat tot, sobreposar-nos a les adversitats i, gràcies al nostre esforç, emportar-nos la Lliga a la darrera jornada”, ha explicat Franc Artiga. El Barça ha guanyat la Lliga invicte, amb 26 victòries i quatre empats, igualat a punts amb l’Espanyol. “La nostra Lliga ha estat espectacular. Hem guanyat el títol gràcies al nostre enfrontament directe amb la que potser és la millor generació cadet de l’Espanyol. Vam guanyar 1-3 a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i vam empatar 2-2 al nostre camp. Per això aquest títol té més mèrit. Nosaltres hem estat els millors en l’enfrontament directe. Sabíem que no podíem cometre ni el més mínim error i hem suportat la pressió i el desgast que això suposa. I ho hem fet sense renunciar a la nostra filosofia. Jugant amb l’ADN del Barça. Per això estic molt orgullós de la feina dels meus jugadors”, ha comentat.

Un futur espectacular

Artiga, que només ha pogut comptar, per exemple, vuit partits de Lliga amb el seu capità Eric García per culpa de les lesions i les convocatòries de la Selecció Espanyola Sub-17, considera que el futur d’aquesta generació del 2001 és, com el de la resta de la Masia, espectacular. “El futur està garantit. Només cal fer una ullada a les generacions que pugen. Aquesta temporada ja hem guanyat 12 Lligues al futbol formatiu, però més enllà dels resultats, la verdadera força de la nostra formació es veu a les seleccions espanyoles i catalanes on els nostres jugadors són majoria. La gent pot estar tranquil·la per què tenim molt de talent a la Masia”.

Tornar a dalt