La Masia batega amb força

Els equips del futbol formatiu han protagonitzat una gran Setmana Santa en la qual han guanyat sis tornejos i han exhibit un gran joc

JUVENIL B – TORNEIG MIC

Cauen en una tanda de penals inacabable davant del Vila-real (0-0, 13-14 als penals)

Després d’eliminar el Sant Andreu als quarts de final (1-0) i l’Athletic en les semifinals (4-1), l’equip de Quique Alvárez no va poder contra un gran especialista en la tanda de penals, el Vila-real, que ja havia accedit a la final superant dues tandes. Finalitzats uns 50 minuts de gran igualtat, on qualsevol dels dos equips podria haver marcat el gol que decantés la balança, el vencedor del torneig es va decidir a la tanda de penals, on els jugadors d’ambdós conjunts van mostrar una sang fred admirable. Els futbolistes van regalar al públic una tanda de penals interminable –es van xutar 32- amb un percentatge d’encert altíssim on només es van fallar cinc. L’error havia d’arribar tard d’hora i va arribar finalment pel  bàndol barcelonista. Això no resta gens de mèrit a l’actuació del Juvenil B durant el MIC, que ha fet una gran tasca durant tot el torneig i també a la final. Riqui Puig, jugador blaugrana, ha estat nombrat MVP en categoria juvenil.

CADET A – TORNEIG MIC

Els penals tornen a condemnar un Barça superior (1-1, 5-6 als penals)

L’equip de Franc Artiga va caure de forma immerescuda a la final del torneig Cadet, on va desplegar un bon joc i va gaudir de moltes més ocasions que el seu rival. El partit que enfrontava el primer i el segon de la Lliga, on estan empatats a punts, va ser molt igualat a la primera meitat. Tots dos conjunts van tenir ocasions per fer el primer i va estar finalment Arnau Puigmal qui, completant una contra de llibre, va avançar l’Espanyol. A la segona meitat, els blaugrana van sortit molt endollats, conscients que havien de donar el millor de sí mateixos per donar-li la volta al marcador. Els barcelonistes van jugar uns segons 25 minuts molt bons i van tenir moltes ocasions per remuntar el matx. No obstant això, es van haver de conformar amb forçar els penals, gràcies a un gran gol d’Ivan Bravo després d’una assistència teledirigida d’Adrià Bernabé. A la tanda de penals, però, una aturada del porter blanc-i-blau va donar el trofeu a l’Espanyol (5-6 a la tanda de penals). El Barça havia arribat a la final després de desfer-se a vuitens de final del Badalona (3-1), als quarts de final, del Sabadell (2-0), i a les semifinals, de l’Aspire (2-0).

CADET B – MECUP 2017

Campions superant al Manchester City a la final (1-0)

Els nois de Cristian Catena van signar un torneig impecable a Menorca. El Cadet B va guanyar la MeCup per segon any consecutiu després de superar al Manchester City a la final en un partit molt igualat que va desequilibrar el defensa José Martínez a la sortida d’un córner. La trajectòria del Barça, recent campió de Lliga al Grup 1 de Preferent, a la MeCup va ser perfecta. Va superar a la primera fase al CD Menorca (6-0), el Mitdjylland (2-1) i el Tokushiwa Vortis (4-0) per vèncer, ja a vuitens de final, al VFB Hilden per 3-0 amb un hat trick de Jaume Jardí. A quarts de final van guanyar al CSKA de Moscou per 1-0, amb gol, una altra vegada, de Jaume Jardí, i a les semifinals es van desfer de l’Amèrica de Mèxic per 3-0 amb gols de Jaume Jardí, Iván Julián i Haitam Abaida.

INFANTIL A – TORNEIG MIC

Campions guanyant al Celta a la final (3-1)

L’equip de Carles Martínez es va proclamar campió del Torneig MIC gràcies a la seva victòria a la final contra el Celta (3-1). Després de desfer-se de l’Inter de Milan a les semifinals, als penals, els blaugrana van guanyar el conjunt gallec en els primers 25 minuts, on es van  marcar tots els gols del partit. El primer va arribar molt aviat i el va fer Arnau Farnós al minut 1. El Celta no es va rendir i va aconseguir l’empat gràcies a una bonica diana d’Hugo Sotelo al minut 11. Tanmateix, el Barça va reaccionar ràpidament i amb contundència. Mamadou va tornar a avançar els barcelonistes després d’un gran control i posterior definició, i Xavi Simons, que va ser escollit MVP del torneig, va aprofitar una bona centrada des de l’esquerra per posar un 3-1 al marcador que seria ja definitiu. Un gran torneig que, sumat a un campionat de lliga que ben aviat podria caure, serveix per definir la magnífica temporada de l’Infantil A, que al MIC va superar als vuitens de final al Deportivo Football Academy (2-0) i als quarts de final a l’Espanyol (1-0).

INFANTIL B – ST. KEVIN’S BOYS CLUB

Campions després de vèncer a l’equip amfitrió a la final (2-2, 4-2 als penals)

L’Infantil B va guanyar per segon any consecutiu el torneig St. Kevin’s Boys Club. I ho va fer, també per segon any consecutiu, superant al club organitzador, el St. Kevin’s Boys a la final. Els nois de Sergi Milà van empatar la final (2-2), amb gols de Xavi Planas i Aleix Garrido, i es van imposar per 4-2 a la tanda de penals. L’Infantil B va signar un torneig molt bo on va guanyar al Deportivo de La Corunya a la primera fase (1-0) i va empatar amb el West Bromwich Albion (1-1). A les semifinals es van imposar en un partit extraordinari a l’Olympique de Marsella per 3-0.

ALEVÍ A – TORNEIG MIC

Subcampions després de perdre amb el Reial Madrid a la final (1-2)

Els nois de Marc Serra van signar un gran Torneig MIC on van caure a la final contra el Reial Madrid (1-2). L’Aleví A es va plantar a la final després de superar a la primera fase a l’Albion SC White (6-0), el RCDE. E. Costa Brava (8-0) i el Sabadell (3-0). Als vuitens de final es va desfer del Weston (2-0) i als quarts de final de l’Athletic Club (4-0). A les semifinals es va trobar amb un molt bon Manchester United que li va posar les coses molt difícils i al que va superar a la tanda de penals després d’empatar 0-0 al final dels 50 minuts de joc. A la final, el joc blaugrana, de toc i combinació, va ser superior, però els nois de Marc Serra, que sempre juguen futbol 7, van acusar el cansament d’haver jugat tres partits dissabte i van caure davant d’un Reial Madrid que es va avançar amb gol de Zidane (m. 17). Jan Molina va fer l’empat a la segona part (m. 29), però Alcántara va aprofitar un embolic dintre de l’àrea per marcar el gol de la victòria a dos minuts del final (m. 48).

ALEVÍ B – MUNDIALITO 2017

Derrota a quarts de final davant l’Sporting de Portugal (1-2)

Els nois de Jordi Pérez van caure als quarts de final del Mundialito 2017 que es va disputar a Cambrils. L’Aleví B va perdre contra l’Sporting de Portugal (1-2) en un molt bon partit i es va acomiadar d’un torneig on, fins aleshores, havia guanyat tots els seus partits. Va superar a la primera fase a l’AF Angola (4-0), l’Sport ED SC (8-0), l’USA INT FC (16-0) i el Llevant (3-1) i al Mas Iglesias de Reus als setzens de final. El millor partit dels blaugranes va ser contra la Juventus als vuitens de final (3-2).

ALEVÍ C/D – TORNEIG VILA DE PERELADA

Cauen als penals a la final contra el Reial Madrid (1-1, 2-3 als penals)

Els nois de David Sánchez i Dani Horcas, que formaven un únic equip en aquest torneig, van arribar a la final del Torneig Vila de Perelada, però se’ls va escapar després de perdre contra el Reial Madrid als penals. El partit va finalitzar amb empat (1-1) i els blancs van estar més encertats des dels 11 metres (2-3). Una llàstima per què el Barça havia signat un gran torneig fins aleshores. Va superar al Mataró (3-0), l’Athletic Club i Perelada (4-0) a la primera fase i va guanyar al Vila-real per 1-0 a les semifinals.

BENJAMÍ A – ÍSCAR CUP MEDINA 2017

Quarts després de perdre als penals contra el Vila-real (3-3)

El Benjamí A de Jordi Font va tenir cinc minuts maleïts a la semifinal de la Íscar Cup Medina 2017 que el van allunyar de forma cruel de la final. Guanyaven per 2-0 al Rayo Vallecano quan els madrilenys els van empatar en el darrer minut del partit (2-2) i els van eliminar després als penals (1-2). Una llàstima per què fins aleshores el torneig del Benjamí A havia estat impecable. Havien superat a la primera fase al Leganés (6-2), al Íscar (8-0) i a la Selecció Paulista (5-2) a la primera fase. Als vuitens de final es van desfer del Celta (2-0) i als quarts de final van signar el seu millor partit guanyant a l’Atlètic de Madrid per 5-0. A la final de consolació, van acusar el cop anímic de l’eliminació a les semifinals i van caure als penals contra el Vila-real després d’empatar al final del partit (3-3).

BENJAMÍ B – SANTA PONÇA CUP 2017

Campions imposant-se al Recreativo la Victòria a la final (4-0)

Els nois d’Òscar Jorquera van guanyar a Mallorca el seu cinquè torneig de la temporada. El Benjamí B va superar al Recreativo la Victòria per 4-0 i es va emportar el Torneig Internacional Santa Ponça Cup. El Barça va brillar molt en un torneig on es va desfer a la primera fase del UD Arenal (5-0), La Salle (4-0), el Mallorca (3-1) i el Ciudad de Palma (4-0). Als vuitens de final va derrotar al Santa Mònica (8-0) i als quarts de final es va imposar al Còrdova per 2-1 en un partit molt disputat. Ja a les semifinals, es va desfer del Vila-real per 3-0.

BENJAMÍ C – IBERCUP CASCAIS 2017

Campions després de derrotar al Màlaga a la final (7-4)

El Benjamí C està en un moment de forma impressionant i aquesta Setmana Santa ho ha demostrat guanyant la Ibercup Cascais 2017 a Portugal. És el quart torneig que guanyen els nois d’Albert Puig aquesta temporada. El Barça va arribar a la final després de golejar successivament en tots els seus partits al Versailles 78, FC Alverca, Estoril, Turcifal i Os Belenenses. A la final, van signar un futbol espectacular d’atac que els hi va valer per superar el Màlaga per un contundent 7-4.

BENJAMÍ D – TORNEIG PRIMER TOQUE

Segons després de perdre la final contra l’Espanyol B (2-4)

El Benjamí D no va poder reeditar el títol que va aconseguir l’any passat a Castelló. Els nois d’Alexis Pintó van perdre la final del Torneig Primer Toque davant l’Espanyol B (2-4) tot i que van plantar cara fins al final. El Benjamí D es va plantar a la final després de superar a la primera fase a l’Alboraya (6-0), Sant Jordi (14-0) i Primer Toque (5-2). A la fase d’eliminatòries es van desfer del Malilla i del Catarroja abans de superar a les semifinals al Gimnàstic Manresa per 4-1.

PREBENJAMÍ – MUNDIALITO 2017

Campions en una gran final contra el Gimnàstic Manresa (7-0)

Espectacular torneig el que van signar els nois de Juanan Gil a Cambrils. Van guanyar el Mundialito per primera vegada a la categoria Prebenjamí després d’imposar-se a la final al Gimnàstic Manresa (7-0). El Prebenjamí blaugrana va fer un torneig perfecte. Sense fissures. Sense cap error. Van superar a la primera fase al Cambrils, Sport ED, Porto i San Pedro i San Pablo i a les rondes d’eliminatòries van guanyar als vuitens de final al Ciudade Jardin. El seu futbol més espectacular el van fer als quarts de final, on van superar a l’Atlètico de Madrid per 5-0 i a les semifinals, on es van imposar al Sevilla per 9-1 abans de disputar la final.