fcb.portal.reset.password

Jugadors de l'Aleví D i de la Fundació Itinerarium posen junts després d'un entrenament la temporada passada. | VÍCTOR SALGADO

El futbol més solidari es tornarà a trobar per segona vegada el proper diumenge 4 de desembre al camp de l’Unificació Bellvitge de L’Hospitalet. El Barça, conjuntament amb l’Espanyol, la Fundació Grama, el CE Sabadell o el Júpiter, entre d’altres, participarà en el II Dia del Futbol Inclusiu que organitza la Fundació Itinerarium. El torneig es disputa sota la metodologia ‘Inclusive Football’, que pretén acostar a les persones amb necessitats especials als clubs.

El Barça estarà representat en aquesta segona edició pel Benjamí C d’Albert Puig. Cada equip estarà format per 8 jugadors: 4 futbolistes amb necessitats especials i 4 sense. El darrer partit de la jornada del dia 4 de desembre serà el que enfronti al FC Barcelona amb l’equip amfitrió, l’Unificació Bellvitge a les 12.00 hores. El Benjamí C realitzarà, tal i com ja va fer l’Aleví D de Dani Horcas la temporada passada, un entrenament el proper dimecres per què es coneguin tots els jugadors i els blaugranes aprenguin com es juga amb la metodologia Inclusive Football. Una d’aquestes regles diu, per exemple, que quan tots els jugadors de camp d’un equip toquen la pilota al menys una vegada l’àrbitre para el joc i pita un penal a favor per potenciar el treball en equip.

Afavorir la integració

Els objectius bàsics del II Dia del futbol inclusiu, que impulsa la Fundació Itinerarium, són afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. La Fundació Itinerarium ha creat una metodologia on els nois i noies, amb i sense necessitats especials; persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, amb dificultats intel·lectuals/mentals i els jugadors alevins i benjamins, entrenen i juguen al futbol junts dins la mateixa estructura d’un club esportiu. Les proves pilot realitzades demostren la seva efectivitat: millorant la formació del futbol base, creant relacions d’amistat noves, potenciant l’empatia i una educació centrada en els valors.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();