fcb.portal.reset.password

Els 8 fixatges de l'Infantil A d'aquesta temporada. | FCB

El Barça torna a mirar cap a la cantera catalana. Catalunya és el mercat principal on es nodreix el futbol formatiu amateur blaugrana després de dues temporades marcades per la sanció FIFA. Dels 54 fixatges que s’han fet aquest estiu per reforçar els equips cadets, infantils, alevins i benjamins, un 92,5% (50 jugadors en total) provenen d’equips catalans mentre que només quatre futbolistes, un 7,5%, arriben procedents d’equips de la resta de l’estat. Fermín López (Betis) i Jorge Alastuey (Saragossa) reforcen l’Infantil A de Carles Martínez, Juan Larios (Sevilla) juga a l’Infantil B de Sergi Milà i Alejandro Domínguez (CD Lourdes) forma part de l’Aleví C que aquesta temporada entrena David Sánchez. Els tres primers viuen ja a la Masia mentre que el més petit, Alejandro Dominguez, viu a Barcelona amb el seu pare.

La sanció de la FIFA ha reforçat, per tant, la convicció que el millor mercat futbolístic és el de casa. “A Catalunya és on hi ha els millors jugadors d’Espanya i on hi ha més equips que treballen bé”, assegura Jordi Roura, Director Tècnic del futbol formatiu amateur del FC Barcelona. A partir d’aquí, es tracta d’aprofitar l’efecte de l’escut per captar “aquest jugador que té la singularitat Barça” i, si escau, complementar la plantilla amb “la peça especial de fora” que pugui marcar la diferència. És la barreja que sempre ens ha funcionat”, recorda Roura. Aquest estiu les peces especials de fora de Catalunya que faltaven han estat només quatre. La xarxa de captació a Catalunya se centra, sobretot, en el futbol 7, la clau de l’èxit blaugrana. “Com més petits els puguem fitxar, millor, perquè s’adapten abans al nostre estil. Intentem fer plantilles sòlides ja al futbol 7, sobretot a alevins, per fer bé el pas a futbol 11”, afegeix Roura.

Tres jugadors de l’FCBEscola

Catalunya ha estat, per tant, el principal mercat del Barça aquest estiu. La Damm, amb 10 jugadors, el Gimnàstic Manresa, amb sis, i el Cornellà i el Mataró, amb tres, són els equips que han aportat més jugadors al jove planter blaugrana al que han arribat futbolistes procedents del nord i del sud. De Girona, Vic, Camprodon, Granollers, Sabadell, Argentona, Sant Cugat o Reus, entre d’altres poblacions catalanes. S’ha de destacar també que aquesta temporada han estat tres els jugadors que han passat de l’FCBEscola al futbol formatiu: Adam Argemí i David Julià, al Benjamí D, i Pol Vila, al Prebenjamí.

 

Tornar a dalt