fcb.portal.reset.password

Folguera, durant una de les conferències

Carles Folguera ha estat aquesta setmana el gran protagonista a l’Uruguai. El director de la Masia ha participat en una sèrie de conferències a Montevideo, amb motiu del quinzè aniversari de la Fundació ReachingU. Destaquen les conferències que va oferir davant de 400 nois i noies del barri marginal de Los Pinos, una de les zones del país amb més famílies desestructurades, i la que va impartir el passat dimarts en un abarrotat Teatre Solís de la capital uruguaiana davant de 800 persones. Folguera, com ja va fer aquest any a Perú, Eqüador i la República Dominicana, ha explicat l’essència de l’ADN Barça tant a nivell esportiu com en l’apartat dels valors i la formació educativa de la persona.

"Dels nois que ingressen a La Masia només el 10% arriba a jugar a l'elit mentre que un altre 20% arriba a ser professional. El que ens hem de preguntar és, què passa amb l'altre 70%? Què faran de la seva vida? Per això és important el camí de la formació, del respecte, de la humilitat i dels valors. Tots els clubs volem guanyar però, com aconseguim aquest objectiu? El Barcelona és un club que persegueix l'excel·lència", va explicar Carles Folguera als assistents després de veure un vídeo en el que jugadors formats a la casa com Guardiola, Tito Vilanova, Xavi, Iniesta, Messi, Piqué, Puyol i Busquets celebren un gol.

Elogis a Luis Suárez

"El Barça és un club amb més de 100 anys d'història però que només en els últims 25 anys ha aconseguit guanyar títols importants. El camí, que va estar ple de dubtes, és la clau que ens ensenya. El més important és saber què som, què volem ser i on volem arribar amb aquest camí", va afirmar Folguera abans d'analitzar els tres models de clubs existents: "Hi ha tres models de clubs. Els que tenen molts diners i compren figures, els clubs més petits que intenten comprar jugadors en formació i esperen el seu desenvolupament per vendre'ls i hi ha els equips que sembren per recollir. Nosaltres som dels que sembrem", va defensar Folguera.

El director de la Masia va tenir, com no, paraules d’elogi cap a Luis Suárez: “En un moment difícil de Luis, el Barça li va donar l'oportunitat de complir el seu somni amb un missatge: queda't tranquil, espera que es compleixi la sanció i entrena't per fer la teva feina quan arribi el moment. Barcelona admira la gent que li dóna un plus i que s’entrega al 100%. Luis es va guanyar el respecte i l'admiració de Barcelona. El millor de l'esport i de la vida és que ens donen segones oportunitats".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();