fcb.portal.reset.password

Víctor Küppers, parlant amb els joves de la Masia / VICTOR SALGADO - FCB

En el marc de les xerrades que periòdicament s’organitzen a la Masia, amb l’objectiu de donar a conèixer als joves unes realitats que van més enllà del món del futbol i de l’entorn del Barça, aquest dimarts ha estat Víctor Küppers l’encarregat d’exposar als esportistes de la residència del Club la necessitat de viure i treballar amb alegria, il·lusió i entusiasme. Küppers, conferenciant, formador, consultor, escriptor i, sobretot, entusiasta i barcelonista, els hi ha explicat com han de ser proactius quan tenen un problema i com han de ser capaços d’afrontar i solucionar qualsevol situació adversa. Per aconseguir-ho, per afrontar la vida amb optimisme, Küppers els hi ha donat unes idees molt bàsiques però efectives com és la necessitat de cuidar les coses simples de la vida, ser agraït, relativitzar els problemes i ser amable.

Víctor Küppers va néixer a Holanda però viu entre Camprodon i Barcelona. És llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i Doctor en Humanitats i dóna classes de Direcció Comercial a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat de Barcelona. Però si en alguna cosa destaca Küppers és a transmetre la seva passió per la vida. Només cal una hora amb ell per sortir al carrer amb ganes de menjar-se el món sabent apreciar tant les grans com les petites coses de la vida. Tot es basa en una sola equació que hem de tenir en compte: Valor professional = (coneixement + habilitat) multiplicat per l'actitud. “A la vida tu ets una persona i el que comptarà sempre és la teva manera de ser siguis un cambrer, un administratiu, un cuiner, un conductor d’autobús o un futbolista”, ha explicat.

Küppers ha fet veure als residents de la Masia com són ells com a persones en l’actualitat i que a les seves mans està decidir com seran en un futur siguin o no futbolistes professionals. I per fer-ho ha utilitzat l’exemple de Carles Puyol: “Només vosaltres podeu decidir on voleu estar, si sou gent proactiva amb l'energia a mil o si sou, com a mi m’agrada anomenar-lo, malastrucs. Vosaltres escolliu, però reflexioneu un moment sobre com era Puyol com a jugador: Tenia la millor tècnica? No. Tenia la millor visió de la jugada? No. Però era tot esperit, lluita, ambició, respecte pel rival i estava absolutament convençut de les seves capacitats. Creia en si mateix”. Küppers els hi ha confessat als jugadors de la Masia quina és la seva frase preferida. És de la Mare Teresa de Calcuta i diu: "Que ningú arribi mai a tu sense que al marxar se senti una mica millor i més feliç". Aquest és l’objectiu. Contagiar optimisme i ser amable. No ser mai una persona avorrida i ser conscients que viuen en un entorn privilegiat com és la Masia on molts professionals estan pendents de la seva formació com a jugador i com a persona. La vida, per tant, és apassionat i cal viure-la amb alegria i il·lusió. I més si ets jugador del Barça.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();