fcb.portal.reset.password

Jugadors de l'Aleví D defenent la seva porteria / PACO LARGO - FCB

Els onze equips del futbol base blaugrana que estan en competició sumen aquesta temporada un total de 563 gols marcats en els 99 partits que han disputat. Una xifra que representa una important mitjana realitzadora de 5,6 gols per partit que reforça la filosofia i el model de joc ofensiu de la Masia. Per assolir aquestes dades és necessària, i més encara en el futbol modern, la implicació de tots els jugadors. I els futbolistes de la Masia ho saben. L’equip és la suma del treball de cada jugador i és per aquest motiu que el números dels equips blaugrana del futbol base no només són brillants en atac, sinó que també són excel·lents en defensa, ja que els blaugranes només han encaixat 85 gols en els 99 partits que s’han disputat fins al moment en les categories de futbol formatiu (cadets, infantils, alevins i benjamins). Una mitjana de 0,8 gols per partit que és molt remarcable i que demostra la implicació de tots els jugadors del planter amb els seus companys i amb l’equip.

Els nois que arriben al futbol base blaugrana s’aprenen un concepte fonamental que els inculquen els seus entrenadors des de ben petits: “Amb la pilota tot l’equip juga i gaudeix; sense la pilota tot l’equip corre per recuperar-la tan ràpid com sigui possible per tornar a gaudir”. Una filosofia que practiquen tots els equips del futbol base blaugrana. L’ADN Barça implica una ocupació racional del terreny de joc, mobilitat dels jugadors sense la pilota i participació col·lectiva per gaudir de la possessió, però també suposa, com es pot comprovar jornada rere jornada, una recuperació immediata de la pilota després de la pèrdua per tornar a disposar-ne al més aviat possible i tornar a fruir amb la possessió. Aquest és l’estil Barça: “Sense pilota, sempre un pas endavant”. Aquesta és la clau que els 11 equips del planter que estan en competició encaixin de mitjana només 0,8 gols per partit.

EQUIP

CATEGORIA

GOLS ENCAIXATS

PARTITS

MITJANA

CADET A

DIV. HONOR

0 9 0

CADET B

PREFERENT

5 8 0,6

INFANTIL A

DIV. HONOR

3 10 0,3

INFANTIL B

PREFERENT

6 8 0,7

ALEVÍ A

PREFERENT

4 10 0,4

ALEVÍ B

PREFERENT

13 10 1,3

ALEVÍ C

PRIMERA

9 8 1,1

ALEVÍ D

PRIMERA

14 8 1,7

BENJAMÍ A

PREFERENT

7 10 0,7

BENJAMÍ B

PREFERENT

12 10 1,2

BENJAMÍ C

PRIMERA

12 8 1,5

TOTAL

 

85 99 0,8

El Cadet A amb la porteria a cero

Treballar en equip per ser més forts. El millor exemple d’aquesta filosofia és aquesta temporada el Cadet A de Franc Artiga, que encara no ha rebut cap gol en els 9 partits de Lliga que porta disputats. Adrià Rojas i Rubén Sánchez són els porters del Cadet A, però els zero gols encaixats són, com comenta sempre el seu entrenador, un èxit de tota la plantilla. Des del primer davanter que comença la fase de recuperació de la pilota fins al darrer defensa que evita un gol sota pals. Ser un equip. Aquesta és la clau. L’Infantil A i l’Aleví A, amb una mitjana de gols encaixats del 0,3 i 0,4 per partit, també són dos exemples de com el jugadors del futbol formatiu blaugrana entenen la fase de recuperació de la pilota com un moment en què han de tenir una màxima actitud, concentració i molta comunicació per dur a terme com més ràpid millor el seu objectiu: “Si perdo la pilota, recupero”. Aquest és l’objectiu: treballar en equip per ser sempre més forts.

Tornar a dalt