fcb.portal.reset.password

Fotografia de família durant l'acte de donació dels xecs benèfics. GERMÁN PARGA / FCB

El Futbol Formatiu Amateur del FC Barcelona ha fet entrega avui de dos xecs benèfics de 3.796,65 euros cadascun a la Fundació Rosa Oriol i a l’Obra Social Sant Joan de Déu per ajudar al desenvolupament dels projectes solidaris contra la pobresa de Sor Lucia Caram i per lluitar contra el càncer infantil, respectivament. Aquesta donació correspon al premi que va guanyar l’Infantil A de la temporada 2014/15, dirigit aleshores per Denis Silva i Sergi Vallecillo, quan va quedar en segona posició del torneig d’Abu Dhabi que cada any organitza el club Al Dhafra FC. “Per a nosaltres, els jugadors de l’Infantil A, és un orgull poder donar aquest premi econòmic a dues institucions que lluiten cada dia per crear una societat més justa”, ha explicat Eric Garcia, capità de l’Infantil A de la temporada 2014/15.

A l’acte, que s’ha celebrat als jardins de la Masia, han assistit els membres de la Junta Directiva Xavier Vilajoana i Pau Vilanova, acompanyats per Jordi Roura, secretari tècnic del futbol formatiu amateur, Aureli Altimira, ajudant del secretari tècnic del futbol formatiu amateur, Sergio Vallecillo, segon entrenador de l’Infantil A de la temporada 2014/15 i el capità Eric García. Ells han estat els encarregats d’entregar els xecs a Sor Lucia Caram, patrona de la Fundació del FC Barcelona i directora de la Fundació Rosa Oriol, i a Càndida Castillo, del Departament d’atenció al donant de l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

Suport a dues bones causes

La donació del xec benèfic a la Fundació Rosa Oriol és un dels millor exemples de la transversalitat del Club. Des del món penyístic es treballa des de fa temps amb Sor Lucia Caram que, precisament, el passat mes de maig va fer una conferència sobre la pobresa i la solidaritat als joves del futbol formatiu blaugrana. Dies després d’aquesta xerrada, el Club, a iniciativa dels jugadors, va decidir donar part del premi a la Fundació Rosa Oriol que el destinarà al programa #Invulnerables, que es posa en marxa a Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, Manresa, el Vendrell, Tortosa i el barri de la Mariola, a Lleida, i que vol trencar el cercle de la pobresa i oferir al nens igualtat d’oportunitats tant en el món de l’esport com en la seva vida diària. “Amb gestos com el d’aquest nois del Barça podem entendre per què tenim un Club com el que tenim on es treballa des de ben petits en els valors. Avui ens han donat un nou exemple de generositat”, ha explicat Sor Lucia Caram. Xavier Vilajoana, per la seva part, ha destacat que "l'acte d'avui es una mostra evident dels valors que tenen els nostres jugadors. Com a Club ens sentim molt orgullosos de la seva educació".

L’Obra Social de Sant Joan de Déu destinarà aquest diners a la lluita contra el càncer infantil. La decisió de donar aquest xec benèfic a l’hospital barceloní entra dins de la campanya #ValorsMasia 2015-2016, un projecte que neix a partir de la col·laboració de la Masia i la Fundació FC Barcelona amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre sanitari de referència per a aquesta residència, amb l’objectiu d’ajudar a recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil. Pots fer la teva donació a través de la web: www.implica-t.org


Donació benèfica de l’Infantil A del FC Barcelona por fcbarcelona
Tornar a dalt