La solidesa del Cadet A blaugrana com a bloc

La solidesa del Cadet A blaugrana com a bloc

L’equip de Franc Artiga no ha encaixat cap gol en les sis jornades de Lliga que s’han disputat fins ara a la Divisió d’Honor

El Cadet A de l’FC Barcelona no només compta per victòries els sis partits que ha disputat a la Divisió d’Honor aquesta temporada, sinó que no ha encaixat cap gol des que ha començat la Lliga, en una mostra evident de la seva fortalesa com a bloc. 19 gols a favor i cap en contra en un inici en què l’equip que entrena Franc Artiga s’ha enfrontat al Girona (0-4), l’Escola F. Gironès-Sàbat (8-0), el Gimnàstic Manresa (0-2), el Prat (2-0), la Unió F. Base Jàbac i Terrassa (0-1) i el Gimnàstic de Tarragona (2-0).

El Cadet A, segon classificat a només un punt de l’Espanyol, jugarà el proper 4 de desembre el partit ajornat de la primera jornada de Lliga contra el Cornellà i aquest proper dissabte tindrà el difícil repte de defensar el zero a la porteria, que en aquests primers sis partits han cobert Adrià Rojas i Rubén Sánchez, al camp d’un Badalona que està classificat en tercera posició.

Franc Artiga: "Som un equip fidel a l’estil Barça"

“La clau d’aquest inici de temporada està en la nostra filosofia de joc. Som un equip fidel a l’estil Barça. Què vull dir amb això? Ens agrada jugar molt junts i tenir la possessió de la pilota sempre en camp contrari. Per què? D’aquesta manera sempre que recuperem la pilota ho fem de manera ràpida i en camp contrari. Obliguem el nostre rival a jugar molt lluny de la nostra porteria i així ens creen poques ocasions de gol”, explica Franc Artiga.

L'entrenador també destaca els valors que té aquest Cadet A com a grup humà per explicar la clau del bon inici de temporada: “És un equip molt solidari. I aquesta solidaritat es pot apreciar, per exemple, en els nostres davanters. Són molt intensos i ens donen molta pressió i sacrifici per tallar la sortida de la pilota dels rivals i afavorir la recuperació”.

La trajectòria del Cadet A és, per tant, impecable, tot i que el tècnic Franc Artiga no ho ha tingut fàcil: a causa de la normativa FIFA no va poder comptar amb els jugadors Labinot Kabashi i Imad el Kabbou fins a la cinquena jornada en el partit que es va disputar contra el Prat a la Ciutat Esportiva. A més, les lesions de jugadors com Jandro, Miranda i Sergio Gómez, que ja va tornar a l’equip contra el Gimnàstic i va marcar el primer gol, també li han impedit comptar amb tot el bloc al complet.

Franc Artiga: "Obliguem el nostre rival a jugar molt lluny de la nostra porteria"

La solidesa d’aquest Cadet A també és demostra en les convocatòries de la selecció espanyola que dirigeix Santi Dènia. Un total de quatre jugadors blaugrana (Ricard Sánchez, Arnau Comas, Lucas de Vega i Sergio Gómez) han participat aquesta setmana en les sessions d’entrenaments que la selecció espanyola realitza a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid). En aquestes convocatòries també són habituals el porter Adrià Rojas i altres jugadors com Juan Miranda i Jandro Orellana, ara lesionats, i Alejandro Marcos.

La propera jornada de Lliga toca visitar un camp tan difícil com és el del Badalona. El primer gol en contra arribarà tard o d’hora. És la llei del futbol, però el Cadet A es mantindrà fidel a la seva filosofia i els seus valors: solidaritat, possessió en camp contrari i ràpida recuperació de la pilota gràcies al treball de tot l’equip en bloc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut