fcb.portal.reset.password

Carles Folguera, director de la Masía, al programa el marcador/FCB

Carles Folguera, director de La Masia, ha estat el convidat d’avui al programa El Marcador de Barça TV on ha repassat la situació de la residència blaugrana, referència mundial en la formació d’esportistes, una vegada finalitzada la sanció de la FIFA i una vegada s’ha presentat aquesta setmana el model del futbol formatiu per als pròxims sis anys (2016-2021). Folguera ha destacat que La Masia és “una escola de vida” on els educadors, els professors i els entrenadors formen persones. “Es per aquest motiu que volem que els nanos prenguin consciència que arribar a triomfar com esportistes professionals és molt difícil i que cal estar preparat amb un Pla B. I aquesta segona via són, com és lògic, els estudis. El nostre major èxit és que aquests esportistes puguin dir un dia amb orgull que s’han format a La Masia i que, més enllà de l’esport, tenen un pla B per afrontar la vida amb èxit laboral”, ha explicat Folguera destacant el paper que tindrà en els propers anys el projecte Masia 360º, que té com objectiu gestionar la carrera dels esportistes, formar-los segons les fases del seu desenvolupament i establir un estil i un segell de qualitat FCB.

Folguera assegura que la sanció FIFA ha estat un cop molt dur per La Masia però que la residència blaugrana ha sortit reforçada i que ara està més forta que mai. “Aquesta sanció FIFA l’hem viscuda amb sentiment de dolor, injustícia, tristor i, sobretot, ficant-nos en la pell del noi i de la família a les que els hi ha tocat viure de primera mà aquesta dura experiència. Ha estat molt difícil veure com nois de 15, 16 o 17 anys han estat parats més d’un any i mig sense poder jugar competició oficial o com els nois fitxats aquest estiu han hagut d’esperar cinc mesos per debutar. He de dir, però, que al final aquesta sanció FIFA ens ha fet a tots més forts”, ha explicat Carles Folguera qui ha tingut, conjuntament amb el seu equip de treball, un paper fonamental a l’hora d’ajudar a entendre a aquests nois la situació en la que es trobaven: “Ells han viscut aquest període pendents de la premsa, de les notícies que sortien cada dia. No ha estat fàcil. Nosaltres hem treballat molt el recolzament emocional. Els hem acompanyat en tot moment i els hem fet veure que, al final, aquesta experiència que han viscut com a conseqüència de la sanció FIFA els farà més forts i els ajudarà a superar en el futur qualsevol problema o adversitat que tinguin. És el mateix que succeeix quan superes una greu lesió, et fa més fort per la vida i t’ajuda a valorar més tot el que vas aconseguint després”.

Folguera ha confessat que avui s’ha sentit l’home més feliç del món amb la reaparició del jugador coreà Seung Woo Lee, amb el Juvenil A de Gabri, més de dos anys després de la sanció FIFA. “La nostra feina, des de La Masia, és la de sembrar. Evidentment que volem que tots els nostres jugadors arribin al primer equip, però nosaltres no perdem mai de vista que formem persones i que les persones estan per sobre dels esportistes. Per això és tant important l’ADN Barça per què els hi fa entendre als nostres esportistes què signifiquen uns valors com l’esforç, el treball en equip, el respecte, la humilitat i l’ambició. Per a nosaltres és impossible permetre que la formació sigui únicament per guanyar per què es molt difícil arribar a dalt. Quan connectes amb ells emocionalment s’adonen de la dificultat i és quan es preparen per a un pla B i donen importància a la formació acadèmica”, assegura Folguera conscient que el millor exemple de l’educació que tenen els esportistes de La Masia és la campanya #ValorsMasia 2015-2016 que han posat en marxa amb l’Hospital de Dia de l’Àrea d’Oncologia de Sant Joan de Déu destinada a recaptar diners, a través de la plataforma www.implica-t.org, per a la lluita contra el càncer infantil.


Carles Folguera: "La Masia és una escola de... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();