fcb.portal.reset.password

Imatge d'un entrenament de porters. / MUNTATGE FCB

Ser porter és difícil. Sempre sota pressió. Però ser porter del FC Barcelona encara ho és més. Aquest reportatge mostra com treballen els 28 porters del futbol formatiu amateur del FC Barcelona. Des de Rubén Sánchez, el més gran, que amb 16 anys juga al Cadet A, fins a Pau Fernández, el més petit, que amb només 8 anys acabats de complir defensa la porteria del Prebenjamí. Tots treballen sota la supervisió de Ricard Segarra, coordinador de l’Àrea de Porters del FC Barcelona, i el seu equip de col·laboradors format per Xavi Ferrando, entrenador de porters cadets i infantils, Carles Gil, coordinador de porters de Futbol 7, i Ferran Montijano, ‘Monti’, entrenador de porters de Futbol 7.

Cada dimarts Carles Gil i Ferran Montijano organitzen una reunió a la sala de vídeo amb els 18 porters del futbol 7. És allà, davant dels seus companys, on expliquen com ha estat la seva actuació del cap de setmana; si han jugat bé amb els peus, si han dominat el joc aeri, si s’han col·locat bé, si han tingut problemes en el llançament de faltes o si han tingut alguna errada. És una teràpia de grup molt positiva que els ajuda a ser millors.

El joc amb els peus

Com també els ajuden a millorar tots els exercicis dissenyats per Ricard Segarra i els seus col·laboradors, que estan destinats a reforçar el tret diferencial dels porters de la Masia: el joc amb els peus. Un altre dels aspectes que es pot descobrir en aquest reportatge és el de com un porter blaugrana ha de tenir un caràcter molt fort per suportar la pressió a la qual es veu sotmès i com evoluciona sota la porteria abans d’arribar al moment més complicat de la seva formació: el pas del futbol 7 al futbol 11.

És en aquest moment, el primer any com a infantils, quan els porters descobriran que tot és més complicat. La pilota, les dimensions del camp i la porteria són més grans, apareix el joc aeri i, per primera vegada, hauran d’aprendre a cobrir l’esquena dels seus defenses. “Cada etapa és diferent. Tant en l’entrenament com en les consignes que els donem. L’únic punt comú en totes les seves etapes és el tret diferencial del nostre ADN: el joc amb el peus. Des de petits saben que el porter és un jugador més en la sortida de la pilota i en la continuïtat del joc”, explica Ricard Segarra.


Especialistes de la Masia: Porters by fcbarcelona
Tornar a dalt