fcb.portal.reset.password

Els jugadors de l'Aleví B van jugar en unes dimensions de camp més grans / VÍCTOR SALGADO-FCB

Els alevins nascuts l’any 2004 han començat ja a preparar el seu pas al futbol 11. Un camí ple de canvis que no serà fàcil i en què es trobaran moltes dificultats que hauran de superar amb l’ajuda que rebran dels seus entrenadors. L’Aleví B, que dirigeix Jordi Font, va jugar aquest dimarts el seu primer partit amistós a la Ciutat Esportiva contra l’UD Cornellà i aquest dimecres arriba el torn a l’Aleví A de Marc Serra, que s’enfronta al Gimnàstic de Tarragona. Són els dos primers partits amistosos dels molts altres que vindran abans de jugar el Torneig MIC durant la Setmana Santa. Aquesta serà la seva primera gran prova de foc davant de rivals de primer nivell i on descobriran de veritat amb quines complicacions s’enfrontaran la propera temporada, quan juguin a la categoria Preferent Infantil davant nois un any més grans que ells.

Amb quines dificultats s’enfronta un aleví en el seu pas al futbol 11? La primera és al canvi de pilota. Passen de jugar amb una talla 4 a fer-ho amb una 5, que és la que utilitzen els adults. “Quan ets aleví i benjamí tot el futbol succeeix en 10 o 15 metres i a una velocitat molt alta. Ara tot canvia. Les posicions són noves i les dimensions del terreny de joc se’ls fan enormes. Moltes vegades veuran la passada però els faltarà força per poder fer-la, però a poc a poc aniran agafant els mecanismes necessaris per adaptar-se al futbol 11”, explica Marc Serra, entrenador de l’Aleví A i coordinador del Futbol 7 blaugrana, que l’any 2014 va guanyar el MIC després de superar el Manchester United a les semifinals i l’Ajax a la final (5-0). Tant l’Aleví A com l’Aleví B lideren, en l’actualitat, els seus respectius grups a la Preferent.

Tres mesos d’adaptació

L’adaptació requereix uns tres mesos de temps. Per què? Sergi Milà, entrenador de l’Infantil B, ho explica: “En atac aniran superant les adversitats que es vagin trobant sense complicacions, però en defensa tot serà més complicat. D’entrada començaran a jugar amb fora de joc des de mig camp i hauran de defensar molts metres a la seva esquena. Una situació a la qual no estan acostumats i a sobre són jugadors més petits, ja que són de primer any. S’enfrontaran amb infantils de segon any que ja han fet el canvi corporal i els superen en 10 o 20 centímetres. El nivell d’exigència és, per tant, molt dur”.

Hauran d’aprendre a patir molt defensant un córner o les accions a pilota aturada, però això els farà més forts de cara al següent any, quan jugaran a la Divisió d’Honor, amb l’Infantil A. La millor prova d’aquesta adaptació és l’Infantil B que, amb els jugadors més petits de la categoria, lidera en l’actualitat el Grup 1 de la Preferent. I és que la qualitat ajuda, com és lògic, a adaptar-se més ràpid en el salt del Futbol 7 al Futbol 11.

Tornar a dalt