fcb.portal.reset.password
Amor, amb l'escut del Barça al fons.

Guillermo Amor sap, per experiència pròpia, què significa formar-se al Barça. / FOTO: ARXIU-FCB

Any rere any, la base del FC Barcelona assoleix èxits esportius. L’objectiu és formar persones i futbolistes que puguin acabar debutant al primer equip, com han fet aquesta temporada Adama, Dongou i Patric. Això ho sap perfectament Guillermo Amor: “La base, tal com l’estem treballant els darrers anys, hauria de seguir en la mateixa línia, metodologia, estil i filosofia”. “Hem de mantenir això perquè és el que ens ha donat i ens donarà èxits”, ha dit el director tècnic del futbol formatiu.

“El que no podem perdre mai és el nostre estil; l’essència. Això no es pot perdre, hi hagi qui hi hagi al primer equip”, ha declarat Amor en una entrevista al programa ‘Promeses’ de Barça TV.

"A la gent de casa, quan li'n dónes l’oportunitat, et respon i defensa el seu equip fins al final"

L’exdavanter blaugrana ha destacat que, a l’hora d’incorporar futbolistes, és important fixar-se en els més propers: “On hem de mirar sempre és a la gent de casa. Els millors jugadors poden sortir d’aquí. A la gent de casa, quan li'n dónes l’oportunitat, et respon i defensa el seu equip fins al final”.

Aquesta temporada 2013/14 han debutat en un partit oficial del primer equip els joves Adama, Dongou i Patric. Amor ha parlat del cas d’Adama, “un noi molt humil i conscient que no tot s’acaba aquí”. “Una cosa és debutar –ha continuat– i una altra és fer el que es pugui arribar a fer en un futur”. L’experiència de què disposa el de Benidorm li permet assegurar: “Costa molt tenir continuïtat i, quan estàs a les categories inferiors, es veu lluny i difícil. Però ells han de pensar que no és impossible”.

“Adama és un noi molt humil i conscient que no tot s’acaba en el debut"

Amor també s’ha mostrat “molt feliç i content” en el seu càrrec dins l’organigrama del futbol formatiu: “Estic en el club de la meva vida”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();