fcb.portal.reset.password

Guillermo Amor. FOTO: Arxiu FCB

Guillermo Amor, director tècnic del futbol formatiu del FC Barcelona, ha fet balanç d’una temporada plena d’èxits que qualifica com a “molt bona quant a títols”. Tot i això, Amor assegura que “es veuen els resultats, però nosaltres mirem el global de la temporada, el comportament diari”. Amor recorda la fidelitat a la filosofia del Club: “És per estar satisfets pels resultats, però sobretot per la forma per com s’aconsegueixen. Moltes vegades és més important el camí que el resultat final, perquè treballem amb la nostra idea i estil”.

Aposta per la continuïtat del projecte

La importància de tenir una idea de joc i un projecte es tradueix en l’aposta per la continuïtat dels entrenadors del futbol base: “La idea és que siguem els mateixos pràcticament, menys els canvis obligats. Els tècnics estan contentíssims i volen seguir”, assegura Amor. “Si a mi no m’agradés el que faig, no seria aquí. Ser al Club és un motiu d’orgull”, afirma.

La importància de la formació

“Quan el futbolista de casa arriba al primer equip la pressió se suporta molt millor perquè saps què és el Barça. A més se sent reforçat pel grup de jugadors formats al Barça del primer equip. És acollit perquè ells també han viscut el mateix”, assenyala Guillermo Amor.

A més, el responsable del futbol formatiu assenyala que, tot i que es prioritza la filosofia del Barça, també es prepara als nois per al que significa jugar al Club: “Nosaltres diem que guanyar no és prioritari, apostem per la formació. Però no ens oblidem de la mentalitat guanyadora. Els nois han de tenir al cap que representen el Barça i han de fer les coses bé”, assegura l’exjugador blaugrana.

La marxa de jugadors

D’altra banda, tres jugadors han emigrat a la Premier: “Ens hem que prendre el tema amb calma. La decisió és personal del jugador i el seu entorn. No privarem ningú d’anar-se’n. Tot i això, la mitjana diu que només marxa un noi cada any”.

“La diferència de qui arriba i qui no és l’aspecte mental”

Molts jugadors tenen talent per poder triomfar, però per Guillermo Amor la diferència de qui arriba al primer equip és “l’aspecte mental, tenir les coses clares, ficar-se l’objectiu al cap i treballar per això”.

“Dir quan són petits que aquest noi o l’altre pot arribar al primer equip és complicat i no s’hauria de fer. Tenim molts jugadors amb talent però han de créixer, els queda molt per davant. Quan són cadets o juvenils ja sí que es veuen les possibilitats de cadascú”, afirma Amor.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();