fcb.portal.reset.password

Cuenca i Tello, en un desplaçament amb el primer equip / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Isaac Cuenca i Cristian Tello, les dues promeses del primer equip del FC Barcelona, van passar per la Damm després d'una primera etapa al Barça en la qual no van poder continuar en les categories inferiors blaugrana. L'entrenador de l'Infantil A, Francesc Sánchez, considera que per a alguns futbolistes és productiu marxar del Barça una temporada: "No per pujar més de pressa, s'arriba a l'èxit. Hi ha jugadors que necessiten estar un temps fora del Club per acabar de madurar".

Bona relació de clubs

La Damm, que és un club històric format per equips del futbol base, sempre ha mantingut una excel·lent relació de col·laboració amb el Barça. Una bona prova d'això és la llarga llista de jugadors del planter del Barça que s'han format a la Damm i a la inversa, és a dir, jugadors formats a la Damm que han fet el salt al FC Barcelona. Un exemple clar d'aquests és Cristòbal Parralo: "Som molts els jugadors que hem passat per la Damm i hem acabat al Barça", explica l'exdefensa blaugrana.

Poc temps de joc

Les raons que van portar Cuenca i Tello a marxar a la Damm són les mateixes que afecten molts jugadors del planter: la manca de minuts en l'equip. "Són jugadors amb qualitat però que vénen perquè no tenen suficients minuts al Juvenil i quan es fan més grans demostren que tenen qualitat per arribar on vulguin", afirma Carlos Pastor, entrenador del Juvenil A de la Damm.

Tot i això, segons Francesc Xavier Garcia Pimienta, entrenador del Juvenil B del Barça, la qualitat no és l'única característica important: "Una vegada surts d'aquí, has de creure en les teves possibilitats i continuar treballant, perquè, si al final ets bon jugador, tindràs les teves oportunitats".

Tornar a dalt