Lieke Martens, campiona de l’Europeu femení

La davantera blaugrana marca i guanya amb Holanda a la final de l’Eurocopa disputada davant la Dinamarca de Røddik (4-2)

Lieke Martens ha guanyat l’Eurocopa femenina i ha estat escollida la millor jugadora del torneig amb Holanda, després de superar la Dinamarca de la també blaugrana Line Røddik (4-2), amb una gran actuació de la nova jugadora del Barça. Martens ha marcat el segon gol de les holandeses, amfitriones de la competició, i ha completat, novament, un gran partit ajudant a guanyar a la selecció holandesa el seu primer campionat europeu en una final inèdita, intensa i molt igualada en què Holanda s’ha imposat a Dinamarca. Per la seva part, Røddik ha disputat els darrers quinze minuts de la final.

El partit ha començat molt actiu amb un gol de penal, primer, de les daneses obra de Nadim i, posteriorment, ha empatat Miedema per a les amfitriones, tot just a l’arribar als deu primers minuts. En el minut 28, Martens ha marcat el segon gol de les holandeses amb un gran xut creuat i ajustat des de fora l’àrea, però, cinc minuts més tard, Dinamarca ha tornat a empatar gràcies a una gran jugada individual de la seva capitana, Harder, fet que ha posat les taules en un marcador que no es mouria més els primers 45 minuts.

La represa ha començat amb la mateixa efectivitat de la primera part. Als cinc minuts  Holanda s’ha tornat a avançar gràcies a un gol de falta de Spitse i, a partir d’aquí, el partit s’ha igualat encara més, i les oportunitats dels dos equips han estat més reduïdes. A la segona part, en els darrers quinze minuts de partit ha entrat Røddik per intentar empatar l’enfrontament, però les holandeses han sentenciat el matx en el minut 87 mitjançant Miedema.