Olympique Marsella – FC Barcelona Femení: Bones sensacions sense gols (0-0)

Les de Fran Sánchez no poden trencar l’empat a zero contra l’equip francès, tot i portar el domini i generar la major part de les ocasions

El FC Barcelona no ha pogut trencar l’empat a zero contra l’Olympique Marsella, en un amistós de pretemporada corresponent a l’ASPTT Summer Tour 2017 d’Albi (França). I això que ha dominat el partit, el tercer d’aquesta pretemporada, però no ha pogut transformar cap de les ocasions que ha tingut davant el quart classificat de la lliga francesa de la temporada passada. Les bones sensacions, però, han estat importants per a la preparació de l’equip de Fran Sánchez, que cada cop compta amb més efectius. I és que contra les de Marsella han tornat a vestir-se de blaugrana les internacionals espanyoles i Line Roddik, jugadores que es van incorporar més tard a la feina. També ha significat el debut de Fabiana, un dels nous fitxatges, quan ha entrat en el minut 78 per disputar els seus primers minuts amb el Barça.

El partit ha arribat un dia després dels atacs terroristes a Barcelona i Cambrils. Per això, el Barça, que ha dut braçals negres en memòria de les víctimes, l’Olympique Marsella i l’Albi, l’equip local, han fet un minut de silenci emotiu i especial al mig del camp.

Domini sense premi

Malgrat tot, ha estat una primera part entretinguda, en què el FC Barcelona ha portat el domini i ha generat oportunitats, tot i que sense grans ocasions clares. A més, la pressió blaugrana ha provocat pèrdues ràpides de l’Olympique de Marsella que les de Fran Sánchez han aprofitat per poder-se acostar a l’àrea de la portera Richards. Mariona (min 17 i min 36), Andressa Alves (min 29), Andonova (min 31) i Bárbara (min 34) han rondat el gol i han donat els ensurts d’un primer temps que s’ha jugat pràcticament tota l’estona sobre terreny rival.

No ha canviat la tònica a la represa i ben d’hora Richards ha salvat el gol d’Andressa Alves (min 60). Olga Garcia també n’ha tingut una de clara, però el seu xut ha marxat fora després d’una jugada col·lectiva (min 65). Però el pas dels minuts no ha canviat el resultat –han estat a punt de fer-ho dos gols anul·lats a Olga Garcia i Clàudia Pina i una incursió perillosíssima de Traoré, que Line Roddik ha neutralitzat-, i el 0-0 inicial ha posat el punt final a aquest nou test de pretemporada. El pròxim, aquest proper diumenge (14h) contra l’Albi.