Madrid CFF – Barça Femení: Remuntada crucial (1-2)

El Barça ha superat el Madrid gràcies a una gran segona meitat amb gols d’Alexia i Losada en un partit que també ha disputat Mariona Caldentey després de quatre mesos d’absència per lesió

Les blaugranes, que estaven obligades a guanyar per continuar la pugna de la Lliga, han superat un sempre complicat Madrid. Les blanques s’han avançat amb un gran gol de Mascaró al minut 48, però les de Fran Sánchez han pogut capgirar el resultat amb dianes d’Alexia i Losada als minuts 50 i 78. Mariona Caldentey ha tornat a l’equip després de quatre mesos de lesió i ha disputat gairebé mitja hora del duel. Amb aquest triomf les culers segueixen a un punt del líder, l’Atlètic de Madrid.

Als primers minuts els dos conjunts han estat molt igualats, tímids en les accions ofensives i contundents en defensa. Alexia, molt participativa al centre del camp culer, s’ha mogut entre línies a la perfecció i ha dotat l’atac barcelonista de profunditat. Així, gràcies a una circulació més fluida han començat a arribar les ocasions del Barça. Primer ha estat Mapi León, que ha pentinat un córner en què la pilota ha sortit fregant el pal de la porteria local. Després ha estat el torn d’Olga, que, després d’una gran jugada col·lectiva, ha rematat una pilota que una defensa del Madrid ha aconseguit enviar a córner. Com més creixia el perill barcelonista més gran s’ha fet la figura de Paola, la portera madrilenya, que ha respost amb contundència a totes les accions de perill de les visitants. Amb un Barça insistent i un Madrid cada cop més tancat al seu camp s’ha arribat a la mitja part.

Gol local, reacció blaugrana

La segona meitat ha començat amb un gran gol de Mascaró, que ha definit per sobre de Sandra Paños, que no ha pogut fer res per aturar-la (1-0, min 48). Malgrat el gerro d’aigua freda, l’equip de Fran Sánchez ha contraatacat ràpidament i dos minuts després ha empatat, quan Alexia ha rematat un servei de córner de Melanie (1-1). Als minuts següents el Barça ha continuat assetjant la porteria local sense miraments, amb ocasions claríssimes de Bárbara Latorre i Toni Duggan.

Un retorn elèctric

Al minut 62 les barcelonistes han pogut celebrar la tornada als terrenys de joc de Mariona Caldentey, lesionada els últims quatre mesos. Aquesta ha sortit decidida, precisa i amb moltes ganes de crear perill. Amb el Barça buscant un gol molt necessari, Vicky Losada, després d’una gran acció individual, ha aconseguit batre Paola (1-2). Ha estat al minut 78, però les culers no han aturat la seva insistència ofensiva i, amb una Martens molt participativa, han inquietat les locals amb accions claríssimes d’Alexia, Marta Torrejón i Melanie Serrano als últims minuts.

I així ha arribat la fi del tercer partit en vuit dies de l’equip de Fran Sánchez, que no ha acusat el desgast del matx de Lliga de Campions contra el Lió. Les blaugranes, que amb aquesta victòria continuen lluitant pel campionat, ja pensen en la tornada dels quarts de final contra el combinat francès, que disputaran el dimecres 28 al Miniestadi.