Llevant UD Femení – Barça Femení: Competint fins al final (0-5)

Les jugadores de Fran Sánchez han guanyat el seu partit, però el triomf de l’Atlètic les priva d’aixecar el títol de Lliga

No ha pogut ser. El Barça Femení, tot i imposar-se per 0-5 al Llevant a Bunyol en el darrer partit de Lliga, es queda sense el premi del títol. Les dianes de Patri, Martens, Marta Torrejón, Andressa Alves i Andonova han tombat les valencianes, però el triomf de l’Atlètic de Madrid a Saragossa ha atorgat el títol a les matalasseres.

El Barça Femení ha sortit disposat a guanyar des del primer instant de joc. Però les blaugranes han sofert un contratemps al minut 8, quan Fabiana ha marxat lesionada després d’una forta topada contra una rival. Tot i això, les blaugranes s’han refet mentalment i als 14 minuts Losada ha enviat el primer avís a les locals amb un xut que ha sortit fregant la porta de Noelia.

Arriben els gols

La portera llevantinista ha salvat just després un xut perillós de Martens, i en la tercera ocasió blaugrana consecutiva ha arribat el primer gol. Als 18 minuts Patri Guijarro ha aconseguit la seva novena diana a la Lliga amb un fort xut creuat.

El gol ha donat el timó del joc a les de Sánchez, que han anul·lat les locals. Amb el matx controlat, una gran jugada col·lectiva barcelonista ha estat culminada per Lieke Martens al minut 30, rematant de cap una gran centrada de Melanie des de la banda esquerra. Amb el segon gol culer les locals han tirat d’orgull i han començat a cercar la porteria de Paños, que només ha intervingut a la primera part per aturar un xut molt perillós de la mexicana Charlyn poc abans del descans.

L’equip no afluixa i aconsegueix arrodonir la golejada

A la segona meitat el Barça Femení ha continuat dominant el joc sense gaires problemes i ha aconseguit augmentar la diferència. Al minut 59 Marta Torrejón ha rematat una nova combinació coral barcelonista. I menys de cinc minuts després Andressa Alves ha rematat a plaer el refús d’un xut d’Andonova al travesser des de la frontal de l’àrea. El travesser ha evitat el doblet de Patri, i a la porteria contrària els pals s’han aliat amb Paños al minut 80, després de dues ocasions molt clares per al Llevant.

I, en una errada de sortida de pilota de Noelia fruit de la pressió d’Alexia, finalment ha arribat el cinquè al minut 85, amb un gol d’Andonova des de la frontal de l’àrea a porta buida. Un gran triomf per acabar una Lliga que s’ha lluitat fins al final però que finalment s’ha escapat per un sol punt a la classificació.