València CF – Barça Femení: Un gol d’Unzué dóna tres punts d’or (0-1)

L’equip de Xavi Llorens aconsegueix una victòria molt difícil a Paterna, on el València encara no havia perdut, i mantindrà el liderat de cara al partit contra l’Atlètic

El Barça Femení ha assolit aquest dissabte una victòria importantíssima al camp del València, un dels més difícils de la competició, gràcies al gol de la capitana Marta Unzué a la segona part (0-1). En un partit molt igualat a la primera meitat, les blaugranes han obtingut un triomf treballat que els permetrà dependre d’elles mateixes en les dues darreres jornades.

La primera part ha estat molt igualada. Els dos equips s’han mostrat molt de respecte i les ocasions han estat escasses. El partit ha començat intens, amb lleuger domini de les blaugranes i amb el València defensant-se amb el seu ordre característic, el que feia que fos l’equip menys golejat amb només nou gols encaixats. Més enllà d’alguna centrada lateral, gairebé no hi ha hagut aproximacions a l’àrea rival durant els primers vint minuts.

Un xut d’Hermoso a centrada de Marta Torrejón que se n’ha anat alt per poc ha estat la millor oportunitat per a les de Xavi Llorens fins al descans. L’ocasió més clara, però, ha estat valencianista, amb un xut de Zornoza que s’ha estavellat al travesser al minut 27. Ha estat el més destacat d’una primera part que ha finalitzat sense gols al marcador i amb tot per decidir a la segona.

Canvia el guió del partit

A la represa la dinàmica ha estat molt diferent i ben aviat han arribat ocasions clares per als dos equips. Als dos minuts, Paños s’ha lluït amb una aturada de grans reflexos que ha evitat que la rematada de cap de Nicart es convertís en el primer del partit. Acte seguit, opció claríssima per al Barça. Vicky Losada ha sorprès tothom amb el llançament d’una falta, i ha deixat sola Hermoso, que no ha estat encertada en el mà a mà.

En una altra jugada assajada, en aquest cas en un servei de cantonada, ha arribat la diana barcelonista (minut 58). La capitana Marta Unzué, d’esquenes a porteria, ha estat la més llesta per posar la bota i aconseguir el primer gol de la tarda, un gol de gran transcendència tal com estava el matx. El València ha estat tocat durant uns minuts, però no ha tardat a aixecar-se i buscar el gol de l’empat. Tot i això, no ha disposat de xuts francs, i tot el perill ha arribat en centrades aèries, en què Paños ha mostrat una gran seguretat.

Al final, tres punts d’un Barça molt sòlid que afrontarà les dues properes jornades depenent només d’ell mateix. El proper partit és a casa contra l’Atlètic de Madrid, segon classificat, i si guanya podria proclamar-se campió de manera matemàtica. El que sí que tenen ja assegurat les blaugranes, que han guanyat els darrers onze partits a la Lliga, és la segona plaça, la qual cosa els permetrà jugar la Lliga de Campions per sisena temporada consecutiva.