Santa Teresa CD – FC Barcelona Femení: Ensopegada a terres extremenyes (2-0)

Les de Xavi Llorens, després de fer uns bons primers minuts, s’han encallat amb el gol de l’equip rival i no han pogut superar el mur defensiu del Santa Teresa

El FC Barcelona Femení ha perdut davant del Santa Teresa (2-0) en un partit que les blaugranes han començat amb cert domini i bona circulació de pilota. Tot i les bones sensacions, després del primer gol local les culers no han pogut refer la situació i no han estat capaces de sumar tres punts per continuar amb la bona ratxa dels darrers partits.

Primers minuts d’adaptació

Les de Xavi Llorens han començat el partit amb ímpetu, i des que la pilota ha començat a rodar per la gespa les noies de Xavi Llorens han estat intenses i segures per anar a buscar la porteria rival. Ben aviat, al minut 6, i després d’una falta lateral que ha centrat a l’àrea Andressa Alves, ha arribat la primera clara ocasió amb una rematada final de Ruth Garcia. El Barça Femení anava madurant el matx a mesura que avançaven els minuts i tenia un cert domini de l’esfèrica al mig del camp.

Tot i la bona intensitat de les catalanes, el Santa Teresa estava ben replegat al darrere i aprofitava qualsevol pilota perduda en zona perillosa per sortir al contraatac i crear perill a la porteria de Ràfols. Les extremenyes eren agressives quan no tenien la pilota, i en aquests primers instants es veien capaces de crear ocasions de perill. Al minut 27, després d’una jugada a pilota aturada, ha arribat el primer gol del partit. El Santa Teresa s’ha avançat amb un gol de Madi Torre, i l’equip local, tot i el domini blaugrana, s’ha situat per davant al marcador, resultat amb el qual s’ha arribat al descans. Les de Xavi Llorens encaraven el camí de vestidors amb un resultat advers que havien de capgirar al segon temps.

Les jugadores extremenyes ha creat perill amb les jugades d’estratègia, i les faltes laterals posaven en alerta el Barça i l’obligaven a estar molt atent en defensa. Amb l’arribada del primer quart d’hora del segon temps Xavi Llorens ha sacsejat l’equip amb dos canvis ofensius per mirar de poder crear perill. Al FC Barcelona se li resistia l’empat, i a més les locals havien plantat un mur difícil de travessar que complicava les coses al conjunt català.

Sense opció després del segon gol

El Barça ha avançat línies i ha guanyat en profunditat per les bandes amb les pujades que han fet les laterals. Les de Llorens eren persistents per trobar el gol de l’empat i reduir distàncies al marcador, i les sensacions de l’equip tornaven a ser bones. Amb més ritme i tenint la pilota amb criteri, ha aparegut una jugada clara per empatar. Koko, al minut 77, ha tingut una claríssima oportunitat davant de la portera Emmeline, que ha refusat amb seguretat. L’empat es resistia, i en una jugada aïllada i de contraatac del Santa Teresa ha arribat el segon gol local, obra de Mari Angeles, que gairebé deixava sense opcions les noies de Llorens.

Finalment, els tres punts s’han quedat a casa. El Barça no ha estat capaç de treure un resultat positiu de terres extremenyes.