Oiartzun KE - FC Barcelona Femení: Triomf treballat per mantenir el liderat (0-1)

Oiartzun KE - FC Barcelona Femení: Triomf treballat per mantenir el liderat (0-1)

El conjunt de Xavi Llorens ha aconseguit treure tres punts importants d’un camp difícil després d’un partit molt seriós de les blaugranes

Les de Xavi Llorens tenien un desplaçament complicant davant de l’Oiartzun. El conjunt basc sempre és un rival complicat, i més al seu propi camp, el Karla Lekuona, on s’ha de treballar de valent per poder obtenir un bon resultat. Tot i les dificultats, el FC Barcelona Femení ha sortit disposat a disputar el partit amb intensitat. A poc a poc les jugadores blaugrana han anat controlant la pilota i han començat a practicar el seu joc més còmodament. Durant els primers 20 minuts les visitants han estat intenses i han pogut aconseguir quatre córners que han suposat unes bones aproximacions per a l’equip culer. La consistència defensiva de les noies de Llorens ha estat positiva, cosa que ha dificultat a les basques aconseguir alguna ocasió de perill.

Les de Xavi Llorens buscaven diferents opcions per intentar atacar de manera ordenada la porteria d’Oihana. L’Oiartzun té una gran experiència, ja que algunes de les jugadores que el conformen han passat per equips de renom com l’Atlètic de Madrid i la Reial Societat. Les blaugranes buscaven de manera persistent, amb una pressió alta, recuperar la pilota en camp rival per arribar més aviat a la porteria local. Tot i això, les noies de l’Oiartzun s’han defensat bé. Aquesta bona actitud defensiva ha obligat les de Xavi Llorens a buscar canvis d’orientació ràpids per evitar les zones amb molta concentració de jugadores rivals.

Pressió i bones combinacions

L’opció de trencar les línies defensives amb passades a l’esquena ha estat una de les opcions que més han buscat en alguns moments d’aquest primer temps les jugadores del FC Barcelona Femení. Al minut 26 de la primera meitat les de Xavi Llorens han obert el marcador després d’una jugada entre Vicky Losada i Alexia que ha culminat en gol J. Hermoso. Les barcelonistes han llegit bé els desajustos locals per buscar les deficiències defensives de les noies de l’Oiartzun i poder obrir així el marcador.

A la represa les blaugranes han continuat amb la intenció de tenir la possessió de la pilota. Les de Xavi Llorens han continuat sense rifar la pilota i volent sortir amb l’esfèric controlat des del darrere. L’Oiartzun ha esperat una errada de l’equip blaugrana per poder sortir al contraatac, però el Barça, pacient, ha combinat entre línies i amb paciència. Això ha servit perquè arribessin algunes aproximacions del FC Barcelona a l’àrea rival. Les blaugranes han continuat sense prendre riscos i defensant amb la pilota als peus. Al minut 68 Hermoso ha estat a punt de fer el segon gol, però Oihana ha intervingut bé per evitar el que hauria pogut significar el segon gol del partit.  

Tot i el pas endavant que han fet les locals per intentar empatar, el FC Barcelona ha controlat el duel i ha pogut dominar el temps per emportar-se una treballada victòria d’un camp difícil i rocós. Aquest triomf permet a l’equip blaugrana continuar líder de la classificació amb un cert marge de puts respecte dels seus màxims perseguidors, que són l’Atlètic de Madrid i el Llevant. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut