Llevant – Barça Femení: No ha pogut ser, la Lliga no serà blaugrana (2-1)

L'equip de Xavi Llorens acaba segon després de perdre contra un conjunt granota més efectiu de cara a gol

No hi ha hagut sort. La condició indispensable per guanyar la Lliga era treure els tres punts del camp del Llevant, i les de Xavi Llorens no han pogut vèncer un quart classificat que ha fet un partit seriós i que ha estat molt efectiu de cara a porteria (2-1). Les barcelonistes ho han donat tot, però els ha faltat encert. A més, la victòria de l’Atlètic de Madrid contra la Reial Societat (2-1) ha acabat d’enterrar qualsevol opció culer.

El Barça ho ha intentat, i ha sortit al terreny de joc amb la màxima concentració per buscar la porteria contrària. Però, tot i que ha arribat la diana d’Hermoso, que ha recollit una centrada llarga per fulminar la portera granota (1-0, min 9), el Llevant ha començat a espolsar-se el domini barcelonista, coincidint, a més, amb la victòria momentània de l’Atlètic (2-1, min 14). Així, en la seva primera ocasió clara, Nago ha recollit al minut 24 un rebuig de Paños per marcar des de l’àrea petita el gol de l’empat (1-1). Fins al descans, el Barça ha buscat el segon, però el marcador no s’ha mogut. Malgrat que els resultats no eren favorables, la Lliga continuava oberta a la segona meitat.

El gol de Prim remata el Barça

A la represa la primera aproximació ha estat local, amb una centrada perillosa des de banda esquerra que s’ha passejat per l’interior de l’àrea i no ha trobat rematadora. Tanmateix, la tònica general ha estat de domini blaugrana, i Mariona ha fet lluir Bermúdez amb un xut ajustat des de fora de l’àrea. Tot i l’empenta del Barça, les valencianes han marcat el segon en una nova mostra d’efectivitat. Una falta penjada a l’àrea des del cercle central l’ha rematat Prim al fons de la xarxa (2-1, min 64).

Les de Xavi Llorens no s’han deixat endur pel desànim, i amb Ange Koko, Olga Garcia i Andressa Alves sobre el camp han buscat amb ímpetu capgirar el marcador. Tant Alves com Koko i Hermoso ho han intentat, però qui ha estat més a prop del gol ha estat Olga Garcia, que ha estavellat al pal un xut de mitja voleia des de fora de l’àrea. El Llevant s’ha reclòs a la seva àrea, i la sort ha estat esquiva per a les blaugranes. A la recta final, amb el Barça abocat a l’atac, les locals han pogut fer el tercer, però Paños i el travesser ho han evitat.

Aquest resultat, acompanyat per la victòria final de l’Atlètic contra la Reial, ha condemnat les barcelonistes al segon lloc de la classificació. La nota positiva d’aquest dissabte ha estat el Pitxitxi assolit −per segon cop consecutiu− per Jennifer Hermoso, que ha fet 35 gols a la Lliga. Ara l’objectiu blaugrana serà la Copa de la Reina, que servirà per acomiadar la temporada en l’última competició amb Xavi Llorens com a tècnic.