FC Rosengärd – FC Barcelona Femení: Cop d’autoritat a Malmö (0-1)

Les de Xavi Llorens sorprenen les sueques i aconsegueixen una meritòria victòria en l’anada dels quarts de final de la Champions femenina, gràcies a un gol de Leila Ouahabi

El FC Barcelona Femení tornarà a Barcelona amb un somriure d’orella a orella. I és que les de Xavi Llorens han aconseguit una importantíssima victòria per intentar assolir les semifinals de la UEFA Women’s Champions League per primera vegada en la seva història. El gol de Leila sobre el descans, així com saber defensar amb ordre en el tram final, han fet possible aquest triomf, que deixa un resultat excel·lent per a la tornada del proper 29 de març al Miniestadi.

Però el plantejament tàctic també ha estat clau. Especialment durant la primera meitat, perquè les blaugranes han sorprès d’inici un Rosengärd que no ha entrat dins del partit fins a la segona part. Amb tres centrals i dues carrileres –Leila Ouahabi i Marta Torrejón-, el Barça Femení ha exercit una alta pressió i, malgrat que li ha mancat una mica de profunditat, ha tingut el domini absolut de la primera part.

Amb la possessió des de l’inici, i el joc en territori suec, Jenni Hermoso ha tingut la primera, en una ocasió que ha aturat Musovic, mentre que Andressa Alves i Vicky Losada també han creat perill. Però ha estat Leila la que, sobre el descans, s’ha encarregat de reflectir aquesta superioritat en el marcador, amb el seu primer gol de la temporada, després de caçar una pilota morta i batre Musovic amb un xut creuat (0-1, min 45).

Es mantenen fortes

El Rosengärd, que no ha sabut com frenar el plantejament del Barça durant els primers 45 minuts, s’ha hagut d’estirar després del pas per vestidors –sense Schelin, una de les seves millors jugadores, perquè s’ha lesionat abans del descans. Davant la necessitat sueca d’anar més a l’atac, el control no ha estat tant del costat d’un Barça que ha aguantat bé, però que també ha patit la lesió d’Andressa Alves (min 66).

El conjunt català s’han defensat amb ordre, coratge i amb una immensa Sandra Paños, que ha avortat el gol del Rosengärd en diverses ocasions. La més clara, en una rematada de Mertens des de l’interior de l’àrea que la portera blaugrana ha acabat desviant amb el peu (min 47).

Finalment, però, el triomf no s’ha escapat i el Barça Femení ha aconseguit fer el primer pas endavant en l’eliminatòria. Ara, haurà de confirmar aquesta gran victòria al Miniestadi, el proper 29 de març, d’aquí a només set dies, en la tornada dels quarts de final de la Champions League femenina. El somni de les semis és una mica més a prop.