FC Barcelona Femení – Rayo Vallecano: Bon joc i golejada per continuar somiant (3-0)

Festival ofensiu de les blaugranes, que se situen a quatre punts del líder amb gols de Patri Guijarro, Andressa Alves i Marta Unzué

El Barça femení ha aconseguit aquest diumenge al Miniestadi una gran victòria (3-0) que el manté de ple en la lluita pel títol, a quatre punts del líder, l’Atlètic de Madrid, a falta d’onze jornades per disputar-se. Contra el Rayo, les de Xavi Llorens han dominat el matx en tot moment i han guanyat gràcies als gols de Patri, Andressa i Marta Unzué. Tot i que la golejada hauria pogut ser més gran, les blaugranes, amb les baixes de Line Røddik, Barbara Latorre i Jenni Hermoso –l’última per descans pactat amb l’entrenador–, no han pogut sentenciar fins als últims minuts.

El Barça ha portat la iniciativa ja des dels primers compassos, controlant la possessió i jugant en camp contrari. La primera ocasió clara ha arribat al minut 7. Una jugada per banda esquerra ha arribat al segon pal, on Marta Torrejon, amb tot a favor, ha rematat massa alt. Les ocasions de les barcelonistes s’han anat succeint als minuts següents. Vicky Losada ha xutat a les mans de la portera després d’una magnífica transició ofensiva de tot l’equip, i instants més tard Andressa Alves ha obligat la portera del Rayo a fer una intervenció de mèrit.

Malgrat el domini, el Rayo ha demostrat al Barça que no podia confiar-se amb un excel·lent xut d’Estela que ha fet lluir-se Paños al minut 16. L’oportunitat següent ha estat del Barça, però el xut amb rosca de Losada se n’ha anat a fora per poc. El gol era qüestió de temps, i ha arribat finalment al minut 34. Una centrada de Miriam l’ha controlat amb molta classe Patri per acabar definint al fons de la xarxa (1-0). La diana no ha canviat gens ni mica el guió, que ha continuat amb les blaugranes atacant amb la pilota i amb les madrilenyes tancades defensant-se.

Allau d’ocasions locals

A la represa, el Barça ha sortit al terreny de joc amb les mateixes ganes de buscar la porteria contrària. Les blaugranes no han parat d’aproximar-se amb perill a l’àrea rival, mentre que el Rayo a penes ha inquietat la porteria culer. No obstant això, els minuts passaven i el Barça no era capaç de fer el segon. Ange Koko ho ha intentat per banda dreta només sortir al camp, però el seu tir se n’ha anat a córner, i Losada ha estavellat un potent xut al travesser en el que hauria estat un autèntic golàs. Tampoc Olga Garcia ha estat capaç de resoldre un un contra un per marcar al minut 68.

Les accions de perill de les catalanes s’acumulaven i tan sols Alicia mantenia vives les vallecanes. Per exemple, en una intervenció providencial en què desviava el tir d’Andressa amb la punta dels dits, o en una jugada en què treia a Ange Koko la pilota quan aquesta intentava el regat. I quan no era Alicia era el pal qui evitava el 2-0 en un xut de Koko, molt activa des de la banda dreta. Les culers estaven fent mèrits per a una golejada, i aquesta s’ha acabat concretant al tram final. Al minut 88 Andressa ha aprofitat una passada interior d’Olga per fer el segon, i ja amb el temps complert Marta Unzué ha fet el 3-0 definitiu. El proper partit de les de Xavi Llorens serà dissabte (16 hores) al camp del Saragossa CCF.