FC Barcelona Femení - Fundación Albacete: Victòria còmoda al Miniestadi (7-0)

Les noies de Xavi Llorens han dominat tot el partit i, amb gols d’Olga Garcia (3), Jenni Hermoso (2), Sandra i Alexia, han sumat tres punts que les mantenen invictes

L’estrena de l’horari matinal ha anat d’allò més bé al Barça Femení, que han aconseguit una còmoda victòria al Miniestadi davant del Fundació Albacete. El conjunt de Xavi Llorens continua amb el seu ple de victòries a la Lliga, amb la bona dinàmica guanyadora i sense encaixar cap gol.

L’inici del matx ha estat d’allò més intens, i les blaugranes han demostrat la seva bona dinàmica de joc. Ja a la primera part les de Xavi Llorens han controlat la pilota i han tingut possessions llargues per portar el ritme que més els ha interessat. Les culers han anat madurant el partit amb paciència i a poc a poc s’han fet les màximes protagonistes de l’esfèrica. A mesura que passaven els minuts s’han començat a veure parets entre les jugadores barcelonistes al mig del camp i passades en profunditat cap a les laterals blaugrana que permetien oxigenar les possessions i obrir el camp. El Fundació Albacete s’ha tancat al darrere, i poques vegades s’han apropat a la porteria de Paños.

La primera ocasió ha arribat al minut 16, després d’una bona combinació entre les davanteres blaugrana. Cada cop estava més a prop el gol culer. I en poc menys de cinc minuts les de Xavi Llorens han sentenciat el partit. Olga Garcia ha fet dues dianes quasi seguides (min 18 i 19), i poc després Sandra ha marcat la tercera (min 21). L’enfrontament començava a estar encarrilat i durant tot el primer temps ha estat gairebé un monòleg de les culers. Tot just abans d’arribar al descans Olga Garcia ha fet el seu tercer gol i s’ha adjudicat el seu particular hat-trick. Amb el resultat de 4-0 s’ha arribat al descans.

Possessió i control del partit

La segona part ha començat amb un ritme similar al de la primera. Les blaugranes ja han tingut la seva primera oportunitat al minut 2, amb una bona jugada de Jenni Hermoso. La dinàmica de joc i de partit han estat les mateixes durant tot el partit. Les de Xavi Llorens han seguit amb el seu bon joc i la seva insistència a l’hora de jugar la pilota i pressionar. Durant el segon temps, el tècnic ha decidit fer quatre canvis seguits per donar descans a algunes de les seves jugadores.

La gran exigència que comporta disputar tants partits seguits ha fet que les rotacions siguin vitals per poder afrontar els reptes de la Champions i la Lliga amb certa prudència i tranquil·litat. Els canvis han fet el seu efecte, i al minut 61 de la segona part ha arribat el cinquè gol blaugrana, obra d’Alexia. Poc després, al minut 67, ha arribat el sisè gol, en aquest cas de penal, a càrrec de Jenni Hermoso. La mateixa jugadora ha fet el setè al minut 82, que ha tancat la golejada. Les jugadores de Xavi Llorens han començat d’allò més bé la temporada: sumen els 15 punts possibles i són líders en solitari.