FC Barcelona Femení – FC Minsk: Classificació europea passada per aigua (2-1)

Sota una intensa pluja, les blaugrana han certificat el passi a vuitens de la Champions en remuntar al Minsk amb gols de Jenni Hermoso, de penal,i d’Andressa Alves

El FC Barcelona Femení ja és als vuitens de final de la UEFA Women’s Champions League després de certificar la classificació en el duel de tornada contra el Minsk (2-1). Al Miniestadi, i amb una intensa pluja durant els 90 minuts, les noies de Xavi Llorens han capgirat un gol inicial de les bielorusses a la segona part. Jenni Hermoso, de penal, i Andressa Alves han fet els gols culers que donen l’accés a la següent ronda europea.

La superioritat blaugrana ha quedat pal·lesa des que la pilota ha començat a rodar per la gespa del Miniestadi. Un Mini que començava a patir els efectes de la pluja intensa que queia. Tot i les condicions, les noies de Xavi Llorens s’han trobat còmodes i han dominat. Ràfols no patia cap ensurt a la porteria, i en atac les ocasions es repetien.

Andressa Alves, una de les més actives, ha comptat amb més d’una ocasió. Alexia ha tingut la més clara a punt de complir-se la mitja hora de joc, amb un xut que després d’intervenir una defensa ha acabat al pal. Andressa, Jenni Hermoso i Mariona Caldentey han fregat el gol en tres ocasions consecutives. Però una vegada i una altra Kovalchuk, la portera visitant, evitava que s’inaugurés el marcador.

Remuntada, classificació i molta aigua

S’arribava al descans sense que el Minsk xutés a porteria, i amb la sensació que el gol  blaugrana havia d’arribar en qualsevol moment. La pluja seguia sent protaginista al Mini, i s’ha produit allò que ningú esperava. I és que el Minsk, inèdit en atac fins al moment, s’ha avançat en una jugada aïllada gràcies a un xut potent d’Ogbiagbevha. El gol no feia justícia al que es veia, però el Barça Femení ha reaccionat de manera fulgurant. Després d’un penal clar per mans de Borisenko, Jenni Hermoso ha igualat el matx des dels onze metres.

El partit tornava a començar, i els possibles nervis pel gol visitant s’esfumaven. La pluja apretava, i el Barça Femení anava a més. L’empat encara no feia prou justícia al joc, i Andressa Alves, amb una gran jugada personal, ha capgirat definitivament el marcador i s'ha estrenat com a golejadora blaugrana. A partir del 2-1, aigua i més aigua. La pluja ha impedit veure futbol en els últims minuts, en què el Miniestadi ha estat una piscina. Així s’ha certificat l’accés del Barça Femení als vuitens de final de la UEFA Women’s Champions League. Només falta conèixer el rival per seguir el camí europeu.