Oviedo Moderno – FC Barcelona Femení : Gran victòria per acomiadar la Lliga (0-5)

Amb aquest triomf les blaugranes acaben la competició regular segones amb 77 punts, els mateixos que la temporada passada

El Barça Femení ha tancat la Lliga amb una última victòria al camp de l’Oviedo Moderno, després de perdre matemàticament la competició la jornada passada contra l’Atlético Féminas (0-1). El triomf al camp de les asturianes per 0-5 serveix per carregar les piles de cara als quarts de final de la Copa de la Reina contra la Reial Societat, el pròxim dissabte 18 de juny a les 10 del matí. La possessió ha estat per a les catalanes des del principi del partit. Només han fet falta dos minuts perquè Alèxia Putellas obrís el marcador gràcies a un centre de Bárbara Latorre des de la banda esquerra.

L’Oviedo Moderno, equip que diu adéu a la Primera Divisió, no ha pogut aturar la intensitat de les blaugranes de cara a porteria. El segon gol arribava al minut 30 de la primera part després d’un centre de la capitana de l’equip, Marta Unzué, i que finalitzava de cap Putellas. Amb aquest gol, la de Mollet suma 18 dianes a la competició regular. Jennifer Hermoso es consolidava com a Pitxitxi de la Lliga al minut 42 i sumava 24 gols a la competició.

Irene del Río, protagonista de la segona part

Els gols a la segona meitat no han arribat fins al minut 64. La protagonista del primer ha estat Irene del Río, exjugadora del mateix Oviedo Moderno la temporada passada. Les situacions de perill creades per part de les asturianes han estat poques. Només han tingut una oportunitat entre els tres pals de la mà de Yoli (min 74), amb un xut que ha salvat Ràfols i que ha enviat a córner. Gemma Gili sentenciava l’enfrontament  al minut 86 gràcies al centre de Bàrbara, que, junt amb Alexia Putellas, han estat les jugadores més destacades del partit.

Les noies de Xavi Llorens s’acomiaden del Díaz Vega i de la Lliga com l’equip més golejador de la competició amb 98 gols, i el menys golejat amb només 12 gols. Les catalanes acaben així una gran temporada classificades per a la Champions, tot i quedar segones a la Lliga. L’objectiu final del femení se centra ara a guanyar la Copa de la Reina.