El referent del FC Barcelona Femení és la Lliga del 2013

El referent del FC Barcelona Femení és la Lliga del 2013

Fa tres temporades l'equip va remuntar vuit punts a l’Athletic Club per acabar proclamant-se campió

La disputa de la catorzena jornada de Lliga va deixar l’Athletic Club líder de la classificació, amb sis punts més que el Barça i vuit més que l’Atlètic de Madrid Féminas, que van empatar entre ells. Per tant, la primera posició s’ha allunyat una mica més, però el Femení no perd l’esperança. Té un referent en què emmirallar-se: la sonada remuntada de la temporada 2012/13, en què va retallar fins a vuit punts precisament a les bilbaïnes.

Miracle a San Mamés

Llavors, dues derrotes a l’inici van deixar el conjunt dirigit per Xavi Llorens a remolc de l’Athletic Club. És a la cinquena jornada que les basques superaven per vuit punts les catalanes (15-7). La distància pràcticament no es va moure fins a la 19a jornada, moment en el qual encara hi havia set punts entre les unes i les altres (50-43). Tretze triomfs blaugrana en els últims tretze compromisos van fer possible l’impossible.

A l’última jornada s’hi va arribar amb l’Athletic Club i el Barça enfrontant-se entre ells amb 74 i 73 punts respectivament. En un duel disputat a San Mamés davant d’uns 30.000 espectadors, a les visitants només els valia guanyar. I ho van aconseguir amb gols de Melanie i Kenty. La fe i la persistència van culminar en la segona Lliga de la història del Femení. El tercer va ser l’Atlètic de Madrid Féminas, amb 68 punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut