FC Barcelona-Llevant: Victòria des de fora l’àrea (3-0)

Les noies de Xavi Llorens aconsegueixen els tres punts en un partit molt treballat Dos gols des de fora de l’àrea de Vicky i Gemma Gili rematen un Llevant molt defensiu

[[DES_1]]Nova victòria de les noies de Xavi Llorens, que els ha servit per posar-se líders provisionals, a falta que l’Athletic Club jugui el seu partit a Lezama. El Barça s’ha topat amb un Llevant que no ha posat les coses fàcils, tal com ho va fer la passada temporada en els dos partits en què es van enfrontar, solucionats ambdós per la mínima.

Aquest cop el matx ha seguit un guió similar. El Llevant s’ha tancat dins la seva àrea i ha deixat que el Barça arribés amb facilitat a la frontal, però un cop allà les blaugranes trobaven dificultats per generar perill. No obstant això, les noies de Xavi Llorens han portat la iniciativa del partit i, quan Vicky connectava amb Sònia i Jenni per dintre, el Barça era capaç d’arribar a la porteria de Sandra Paños.

De fet, ha estat Alexia Putellas qui ha protagonitzat la primera ocasió de gol, amb un xut des de fora l’àrea després d’un refús de Sandra que ha pogut treure sota pals Sonia Prim. Passats els deu minuts de joc Sònia Bermúdez ha tornat a avisar la porteria del Llevant amb un xut de rosca amb la cama esquerra al balcó de l’àrea.

El domini i les ocasions eren de clar color blaugrana, tot i que el Llevant havia despenjat Olga, Sheila i la golejadora Adriana Martín -autora d’un hat-trick en la última jornada- a les posicions d’atac. No obstant això, tot i la insistència del Barça i els intents de contracop del Llevant, s’ha arribat al descans amb empat a zero.

Els gols, a la segona part

A la segona meitat el Barça ha posat una marxa més al partit: als set minuts de la represa Sandra ha protagonitzat una molt bona parada després d’una volea de Jenni, però poc abans d’arribar al quart hora s’ha vist sorpresa per un remat sec de Vicky Losada des de fora de l’àrea. La rematada ha donat un efecte estrany a la pilota i s’ha colat al fons de la xarxa per estrenar el marcador per al Barcelona.

Xavi Llorens ha volgut abaixar les revolucions al partit i ha introduït un doble canvi pocs minuts després. Gemma Gili i Willy han ingressat al terreny de joc i, curiosament, ambdues han estat les autores dels dos últims gols, aconseguits al descompte. Primer, amb un xut des de fora de l’àrea de Gemma, i després, una rematada de cap de Willy, que havia vist avançada la portera del Llevant, han establert el 3-0 definitiu.