FC Barcelona B - SD Osca: L’efectivitat visitant emmascara el bon joc blaugrana (0-2)

Els barcelonistes no han materialitzat el domini de la primera part en gols i han sucumbit al control visitant de la segona meitat

Ambdós equips han saltat sobre la gespa del Miniestadi amb la intenció de dominar el matx des de la possessió de la pilota. Així ho ha demostrat l’alineació del Barça B. Gerard López ha optat per la presència de R. De Galarreta, juntament amb Busquets, a la medul·lar. El migcampista basc ha dinamitzat el joc blaugrana i l’ha dotat d’un bon ritme. Aquesta presència ha comportat que Carles Aleñá avancés la seva posició fins a l’extrem dret.

La primera part ha estat blaugrana, però un inici fulgurant de la segona meitat per part del conjunt visitant ha esvaït les possibilitats d’aconseguir un resultat favorable. El Barça B no ha estat capaç de rubricar les bones sensacions en el joc del primer període i ha deixat escapar els tres punts davant el nou líder de la Segona Divisió A.

Control blaugrana, però sense ocasions clares

El Barça B no ha deixat que el conjunt visitant s’assentés en el verd i ha tingut el domini de l’esfèric en la primera mitja hora. La sortida des del darrere ha comportat que el conjunt de Gerard López tingués la primera aproximació de perill, però Arnaiz no ha pogut arribar al centre de Cucurella, la situació més clara de gol dels 45 minuts inicials, creada entre els dos futbolistes més insistents a crear dificultats a la defensa visitant. Tanmateix, Ruiz de Galarreta ha conduït el timó blaugrana amb l’anhel de marcar territori per tal que la SD Osca no se sentís còmoda sobre el camp.

El Barça s’ha defensat amb l’esfèric. Ara bé, en el moment que el conjunt de Rubí ha intentat imposar la seva lògica el Barça B ha estat eficaç pressionant la sortida de pilota rival i en els atacs estàtics s’ha mantingut sòlid. Als últims cinc minuts del primer temps, els pupils de Gerard López han recuperat el domini, però no l’han pogut perllongar per les dures entrades de l’equip d’Osca. La primera meitat ha estat òrfena de manifestes oportunitats de gol i tant Ortolá com Alex Remiro s’han pogut aposentar a la porteria.

Empenta de l’Osca

El Barça B ha encaixat un cop dur immediatament després del descans. Al minut 5 s’ha avançat el conjunt visitant amb un gran gol de falta de Cucho, i l’equip blaugrana ha perdut el control del partit que havia aconseguit a la primera meitat. El desavantatge a l’electrònic ha estat una distància factible per igualar el matx, però als homes de Gerard López els ha costat refer-se. La SD Osca ha encadenat diverses ocasions de perill per ampliar més les distàncies al marcador al primer quart d’hora de la segona meitat. Aquestes compromeses accions per a la defensa blaugrana han estat el preludi del segon gol encaixat, obra un altre cop de Cucho (0-2, min 60).

Ortolá ha destacat en els següents compassos i ha realitzat aturades de gran mèrit. Aquestes intervencions han donat una espurna d’energia al conjunt blaugrana, que ha protagonitzat dos xuts compromesos per a la porteria rival. Abel Ruiz i Cucurella n’han estat els autors, però sense fortuna en la definició. Tot i els intents blaugrana fins al final del duel, el domini de la segona meitat s’ha traslladat a la SD Osca. El resultat desfavorable ha fet que el Barça B veiés trencada una ratxa de quatre partits consecutius sense perdre i sense encaixar més d’un gol per partit, i finalment els tres punts han estat per als visitants.