UE Llagostera – FC Barcelona B: Primera derrota de la pretemporada (1-0)

Els de Gerard López cauen per la mínima contra el Llagostera a Palamós, però segueixen traient bones conclusions d’aquests primers dies d’entrenaments i partits amistosos

La tercera victòria en tres partits no ha pogut ser. Però les pretemporades serveixen per corregir les errades i millorar individualment i com a equip. Després de derrotar l’Escala (0-6) i el Santfeliuenc (2-0), als de Gerard López els ha tocat jugar contra un rival que aquest any compartirà categoria, el Llagostera, però que acaba de descendir de Segona A. I un únic gol de Cano, després del descans, ha decidit un enfrontament en què el FC Barcelona B ha acabat jugant amb deu juvenils. Els debuts d’Ignacio Abeledo, que ha disputat els seus primers 45 minuts des que va fitxar pel Barça fa unes setmanes, i del central juvenil Òscar Mingueza han estat dos dels fets destacats.

L’enfrontament, a més, ha estat marcat per la igualtat. Des d’un primer minut no hi ha hagut un dominador clar, tot i que els de Gerard López han pressionat molt més al tram final en busca de l’empat. Però durant la primera meitat, i fins al gol de Cano, els gironins i els culers han buscat apropar-se a la porteria, però els ha faltat encert.

Només una rematada de cap de Marc Cardona que ha marxat desviada (min 2) i una rematada a boca de canó de Rubén que ha aturat molt bé el porter juvenil Sergi Puig (min 35) han estat a punt de trencar l’empat abans del descans. Això sí, després del pas per vestidors i una forta sacsejada a l’onze per part dels dos tècnics, la incorporació al terreny de joc de Lee ha fet créixer el Barça B. De fet, seva ha estat l’ocasió més clara dels primers minuts de la represa, però Moragón ha refusat el seu xut llunyà (min 51).

Gol del Llagostera amb un bon Barça

L’empat, però, l’ha trencat el Llagostera. Quan el filial blaugrana es trobava més còmode, amb un Lee incisiu, Cano ha aprofitat una bona centrada de Maynau per rematar davant Sergi Puig i fer el primer del partit (1-0, min 56), la primera diana en contra que rep el Barça B 2016/17 aquesta pretemporada.

Un onze gairebé farcit de juvenils

Malgrat anar per sota en el marcador, els partits amistosos són per fer proves i utilitzar diversos jugadors. Mboula, Guillemenot, Montes, Rey i Guerrero, al minut 60, més Busquets, Morer, Mingueza i Lee –que ja ho havien fet abans– i Sergi Puig –titular– han passat a jugar junts, amb Campins com a únic futbolista amb fitxa del Barça B. Però, tot i la diferència d’edat, els blaugranes han buscat l’empat. Mboula, en una bona rematada amb rosca (min 59), Lee, amb un altre xut llunyà (min 75), i Guillemenot, després d’una centrada rasa d’Mboula (min 82), han estat a punt d’assolir un empat que s’ha resistit. Perquè, finalment, la primera derrota de la pretemporada s’ha consumat.