FC Barcelona B – Hèrcules CF: Triomf de prestigi per començar l’any al Mini (2-0)

Els homes de Gerard López han superat amb claredat el tercer classificat gràcies als gols de Xemi i Dani Romera en el primer partit del 2017 a casa

El FC Barcelona B s’ha endut els tres primers punts del Miniestadi en aquest 2017 davant d’un rival tan complicat com l’Hèrcules (2-0) gràcies als gols de Xemi i Romera. Els de Gerard López han superat el tercer classificat per afermar encara més el liderat contra uns alacantins que arribaven amb cinc victòries consecutives però que no han pogut vèncer el líder de la categoria.

El matx ha començat amb molta igualtat, ja que cap dels dos conjunts disposava d’arribades clares a la porteria contrària. Tots dos equips eren conscients de la importància i la dificultat de l’enfrontament, però a poc a poc els blaugranes han començat a controlar el joc i la possessió de la pilota.

La intensitat ha anat creixent, i amb aquesta han arribat les primeres targetes del partit, una per banda. Gumbau (min 23) l’ha vist per part dels locals, i Nieto (min 29), dels visitants. Passada la mitja hora els alacantins han disposat de la millor ocasió de gol amb un gran llançament llunyà de Gaspar que ha aturat molt bé Jose Suárez (min 32).

Reacció culer

La rèplica culer, però, ha estat letal, i només tres minuts després Xemi ha avançat els de Gerard López. Córner botat per Alberto Perea que remata Xemi al primer pal i, després de rebotar en Mainz, la pilota s’acaba introduint dins la porteria (min 35). Amb aquesta diana, que ha suposat el tercer gol de Xemi aquesta temporada, el Barça B ha aconseguit marxar al descans amb avantatge al marcador i fent justícia a la superioritat mostrada en els primers 45 minuts.

La segona meitat ha començat de la millor manera possible per als barcelonistes: als dos minuts de joc, gol de Dani Romera caçant un rebot dins l’àrea per situar el 2-0. Un altre cop a la sortida d’un córner, ara cop llançat per Aleñá, en què el porter Buigues no ha blocat bé la pilota, i Romera, molt atent dins l’àrea petita i amb la canya preparada, ha caçat el rebot per anotar el segon gol de la tarda.

Consistència de líder

Els homes de Luis García Tevenet han intentat reaccionar i tornar a ficar-se dins del partit amb un bon xut de Miñano (min 53) des de la frontal, però Suárez ha blocat amb seguretat. Els visitants s’han vist obligats a avançar línies, però el conjunt local s’ha mostrat molt segur i ben ordenat en defensa. L’Hèrcules ho ha intentat amb una bona acció combinativa d’atac que acabat amb un xut sec desviat de Gaspar (min 72) i també amb un fort llançament des de l’esquerra de Salinas, que ha enviat l’esfèrica al travesser (min 78).

Els culers, però, han sabut patir en defensa i sortir bé en atac, i una bona acció per banda dreta de Palencia ha estat a punt de suposar el tercer. El capità blaugrana ha centrat per a Xemi, però l’autor del primer gol no ha pogut finalitzar la jugada després de diverses retallades dins l’àrea (min 80). També Alfaro ha estat a prop de sentenciar el matx amb una gran acció individual, però el seu llançament s’ha topat amb el pal esquerre de Buigues (min 84).

Finalment, victòria de prestigi davant un rival directe que permet al Barça B mantenir el liderat amb 45 punts i obrir escletxa amb un dels principals competidors, deixant l'Hèrcules a 9 punts. Els blaugranes visitaran la setmana vinent el Vila-real B en la jornada 22 del grup III de la Segona Divisió B.