FC Barcelona B – Atlètic Saguntí: Comencen amb bon peu (3-1)

Un hat-trick de Marc Cardona en els primers vint minuts de joc derrota l’equip valencià en l’estrena del curs 2016/17 dels de Gerard López

Primer partit oficial del FC Barcelona B i primera victòria de la temporada. Els de Gerard López han començat la competició del grup 3 de la Segona B amb un triomf contra l’Atlètic Saguntí al Miniestadi i han sumat els primers tres punts de la temporada. Ho han fet amb un hat-trick de Marc Cardona, els dos primers gols durant els primers vint minuts de joc, i gràcies a saber patir durant el segon temps. Perquè just abans del descans, els de David Gutiérrez han reduït distàncies i s’han estirat a la represa, amb l’objectiu d’un empat que, finalment, s’ha encarregat d’evitar el tercer gol de Cardona.

L’enfrontament, però, no ha començat amb aquesta igualtat final. De fet, durant el primer temps, el Barça B ha estat superior. I ràpidament ha transformat aquesta superioritat amb un doblet del ‘9’ del Barça, que ha debutat en partit oficial. El primer, en una centrada de Nili que ha rematat amb el cap (1-0, min 13). El segon, en un intent de paret amb Perea que ha recollit l'esfèrica i l'ha enviat al fons de la xarxa (2-0, min 20). Amb un Xemi que ha portat la batuta del joc ofensiu dels de Gerard López, el filial blaugrana ha mostrat el seu joc sobre la gespa del Miniestadi i ha pogut sentenciar el partit en la primera part. Tot i això, el Barça B ha tingut cinc minuts d’infortunis que han fet deslluir aquests bons primers 45 minuts de joc.

Primer, quan un xut del mateix Xemi ha rebotat a la base del pal (min 40). Però és que després l’Atlètic Saguntí ha reduït distàncies en una jugada aïllada, just quan es xiulava el descans, en la primera aproximació a l’àrea del Barça. En un córner, José Suárez no ha pogut blocar bé l’esfèrica i Esteve, amb la canya a punt, ha posat el 2-1 (min 45).

Saber patir per sumar els tres punts

Després del descans, l’Atlètic Saguntí ha estirat més l’equip, empès pel gol i pel marcador. Malgrat tot, no ha tingut encert en els últims metres i José Suárez no ha hagut d’intervenir gaire. Només en una pèrdua de pilota pràcticament a la frontal, en què el porter blaugrana s’ha hagut d’anticipar per evitar la rematada dels visitants (min 82).

Una acció que podria no haver arribat, perquè Alfaro, un parell de minuts abans, ha estat a punt de transformar la seva oportunitat en un contraatac de dos per dos, però la seva rematada ha sortit alta (min 79). El que no ha fallat, ja al final, ha estat, de nou, Marc Cardona, que ha aprofitat un contraatac amb assistència de Mujica per fer el seu primer hat-trick amb el Barça, el que ha donat la victòria final als de Gerard López (3-1, min 90). La primera de la temporada, doncs, ja és aquí.