L’Hospitalet – Barça B: A un pas de conquistar la Lliga (2-2)

Els homes de Gerard López treuen un empat de la visita al camp de l’Hospitalet amb gols de Fali i Cardona i es troben més a prop de ser campions del grup 3 de la Segona B

El Barça B suma un punt al camp de l’Hospitalet (2-2) i es troba a un pas de proclamar-se campió del Grup 3 de la Segona Divisió B per cinquena vegada a la seva història. Els gols de Fali i Cardona i l’aparició de Varo en moments clau han estat fonamentals per treure un punt davant un equip que necessitava la victòria per sortir de la zona baixa de la classificació. Així doncs, els de Gerard López es podrien proclamar campions aquest diumenge mateix, a l’espera que jugui el segon classificat, l’Alcoià. Si no, ho podrien ser al Mini, contra el Prat, el cap de setmana que ve.

Malgrat tot, aquest dissabte han estat a punt de tancar-ho. Els jugadors del filial han sortit al terreny de joc amb la voluntat d’atacar des del primer minut i han assetjat la porteria rival per convertir-se matemàticament en el millor equip del grup com més aviat millor. Tot i això, l’efectivitat dels locals ha evitat que els tres punts es tenyissin de blaugrana, amb un gol de Salinas a dos minuts del final.

Fidels a l’estil

El Barça B s’ha avançat al marcador als primers compassos del partit quan Perea ha executat un córner de manera magistral i Fali ha rematat de cap per batre el porter local (0-1, min 9). Tot i encaixar l’empat poc després (1-1, min 13), els blaugranes han mostrat personalitat i s’han tornat a avançar en una jugada a pilota aturada, quan Cardona ha aprofitat una deixada de Fali per rematar i enviar l’esfèric al fons de la xarxa (1-2, min 27). Amb aquest segon gol, els culers han controlat el partit a través de llargues possessions i una defensa molt organitzada que ha evitat que l’Hospitalet tornés a igualar les forces.

La segona part ha estat una continuació dels primers 45 minuts, ja que el Barça B ha estat fidel al seu estil, tocant i tocant i controlant el tempo del matx. Però l’Hospitalet ha tret profit d’una jugada aïllada gràcies a l’efectivitat de Salinas (2-2, min 88). La nota positiva ha estat l’exhibició del porter barcelonista, Alberto Varo, que ha tingut un paper fonamental i ha respost a meravella quan ha estat exigit en accions concretes i de dificultat.

No ha pogut fer res en el gol de Salinas, el que ha tancat el marcador i que ha avortat que el Barça B pogués cantar el campionat. Perquè, al minut 88, el jugador de l’Hospitalet ha rematat una centrada des de la línia de fons per empatar (2-2). Això no treu, però, que el Barça B hagi fet un pas molt important, amb un empat que permet fer créixer fins a onze els partits consecutius dels de Gerard López sense perdre. Ara, aquest diumenge o la setmana següent contra el Prat al Miniestadi, pot caure la Lliga.