Barça B – Alcoià: Gumbau salva un punt clau per al líder (1-1)

Un golàs de falta del migcampista al minut 86 ha igualat la diana de l’Alcoià a l’inici de la segona part i manté el filial al capdavant de la classificació

El Barça B manté les distàncies al capdavant de la classificació del grup III de la Segona Divisió B. El filial ha empatat (1-1) el duel contra el segon classificat, l’Alcoià, i continua tenint tres punts de marge a la primera posició. En un partit molt intens i disputat, el conjunt alacantí s’ha avançat a l’inici de la segona part, i després ha tancat els espais. Però Gerard Gumbau, amb un golàs de falta al minut 86, ha igualat el marcador i ha donat un punt que pot ser molt important.

El duel es presentava molt atractiu. Primer contra segon i amb tres punts de diferència a la classificació. Com era d’esperar, el partit ha estat intens, i el joc s’ha desenvolupat al mig del camp. El Barça B ha trepitjat camp rival durant els primers compassos, però, superat el quart d’hora, ha cedit terreny davant d’un Alcoià que ha mogut ràpid la pilota. Álvaro, amb un xut enverinat, ha donat l’avís més destacat a la porteria de Suárez. Sense més ocasions a destacar, i amb tot en joc, el partit ha arribat al descans.

En arrencar el segon temps, José Suárez ha estat el protagonista principal. En dues ocasions consecutives, el porter blaugrana ha evitat el gol visitant. Primer, en un xut de Navarro, i després, en una ocasió de xilena. Eren els minuts amb més dificultats per al filial culer, i el gol ha acabat arribant a pilota aturada. David Torres, rematant al segon pal, ha inaugurat el marcador al minut 52.

Un golàs per a un punt important

Amb el 0-1, l’Alcoià ha fet un pas enrere i ha tancat els espais entre línies. El Barça B ha recuperat el domini i ha circulat, però sense trobar el camí de la porteria alacantina. El partit ha entrat en una fase d’interrupcions constants que han dificultat la creació d’ocasions per part blaugrana. Amb els canvis de Gerard López, l’equip ha passat a jugar amb tres defenses i s’ha abocat a l’atac. Amb espais a l’esquena, Barreda ha estat a punt de marcar el 0-2, però l'oportunitat del Barça B ha arribat.

Al minut 86 una falta a un pam de l’àrea era l’ocasió perfecta. Gumbau ha agafat la pilota amb determinació i l’ha clavat amb potència a l’escaire. Ni els deu jugadors de camp que formaven la tanca ni el porter han pogut fer res per evitar l’1-1 amb què s’ha arribat al final. L’empat deixa la classificació amb el Barça B al capdavant amb tres punts de marge respecte de l’Alcoià.