CD Eldenc – Barça B: Victòria de prestigi per reafirmar el lideratge (0-1)

CD Eldenc – Barça B: Victòria de prestigi per reafirmar el lideratge (0-1)

El filial aconsegueix tres punts importants en un camp complicat i ja acumula cinc partits sense perdre i un total de nou victòries en tretze enfrontaments

El Barça B ha guanyat un partit complicat davant l’Eldenc (0-1) després de completar una bona actuació grupal de persistència. El filial ha tingut la paciència necessària per, al final, emportar-se tres punts importantíssims per continuar líder de la Lliga. Els de Gerard López han assolitt un total de nou victòries en tretze partits. La bona dinàmica en què es troba el filial queda demostrada partit rere partit amb els bons resultats que estan aconseguint els jugadors blaugrana.  

Primer temps, amb igualtat

El matx ha començat amb tots dos equips demostrant-se un cert respecte. El filial blaugrana ha sortit amb ganes d’aconseguir un bon resultat en un camp on la temporada passada va caure per 4-2. Els jugadors han sortit intensos, tot i que a poc a poc s’han anat adaptant a un terreny poc habitual per als culers. Però la gespa artificial del Pepico Amat no ha estat un impediment perquè els de Gerard López intentessin sorprendre ben d’hora l’equip local. Un handicap que han patit els culers ben aviat ha estat el canvi de Tarín, que ha marxat amb molèsties físiques per Sarsanedas, al minut 5. L’Eldenc estava replegat dins el seu camp i amb les línies molt juntes per dificultar el joc interior i entre línies del conjunt blaugrana. A conseqüència d’aquest plantejament, el Barça B ha estat pacient amb la pilota i a poc a poc han anat apareixent algunes ocasions de gol.

A la primera mitja hora de partit s’han vist ocasions per part de tots dos equips. El Barça arribava amb més control i possessió de l’esfèrica, i en canvi els de Jorge Escoda sortien amb jugades de contraatac. La consistència defensiva de l’Eldenc ha fet que els blaugranes s’apropessin a la porteria de Molina amb dos xuts de fora l’àrea. Cardona i Perea ho intentaven amb insistència, però el gol es resistia al filial blaugrana. Tots els jugadors del conjunt local rebien ajudes per tal de dificultar la sortida de la pilota de l’equip culer, cosa que feia que es pogués veure un partit entretingut i elèctric.

Els de Gerard López han tingut una claríssima ocasió de gol al minut 34, quan després d’una centrada de córner, Fali ha rematat de cap i la defensa de l’Eldenc ha pogut treure la pilota de la mateixa línia de gol. Des de ben aviat s’ha vist que seria un partit difícil, de picar molta pedra i de maduració per poder desgastar el rival.

Segona part més elèctrica

Tots dos equips han sortit a buscar el gol inicial. Cadascú feia servir les seves millors armes i estratègies, amb el Barça B circulant la pilota d’un costat a l’altre. La paciència semblava la seva millor aliada per poder aconseguir el gol de la victòria i emportar-se un bon resultat en un camp difícil. El conjunt local continuava replegat a camp propi i plantejava un matx amb certes complicacions a l’equip blaugrana. L’Eldenc seguia sortint al contraatac i el Barça B havia de fer un balanç defensiu ràpid per no veure’s sorprès. Els jugadors d’Escoda començaven a notar el desgast físic i volien resguardar la seva porteria de gols rivals. El filial feia els seus últims esforços als darrers minuts per intentar treure un bon resultat i sumar una altra treballada i merescuda victòria. Els blaugranes ho continuaven intentant amb xuts de fora l’àrea per poder sorprendre la rocosa defensa de l’equip alacantí.

Insistència amb recompensa

La persistència del conjunt blaugrana ha tingut el seu premi. Després d’una falta a la frontal de l’àrea, Gumbau, amb un magistral llançament de falta, donava els tres punts als de Gerard López. Un triomf treballat per part dels culers que reforça no només el lideratge sinó també l’estat d’ànim dels blaugranes. El filial fa cinc partits consecutius que no coneix la derrota i se situa al capdamunt de la classificació amb 28 punts.    

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut