Campions de Segona B per cinquena vegada a la història

Campions de Segona B per cinquena vegada a la història

El filial blaugrana, dirigit per Gerard López, s’ha classificat per al play-off d’ascens a la Segona Divisió A com a primer amb dues jornades d’antelació

El Barça B s’ha proclamat campió del grup III de la Segona Divisió B després de la seva victòria al Miniestadi davant el Prat (2-0). Amb dues jornades d’antelació, els homes de Gerard López han fet valer els seus 76 punts –aconseguits mitjançant 23 victòries, set empats i sis derrotes- i iguala el Llevant com a equip que en més ocasions ha acabat primer en aquesta categoria.

D’ençà de la temporada 1981/82 -on l’aleshores Barça Atlètic va assolir l’ascens a Segona A-, el filial blaugrana ha quedat primer en quatre ocasions: al curs 1990/91 –dirigits per Quique Costas i liderats al terreny de joc per un jove Josep Guardiola-, la temporada 1997/98 –la generació de Puyol, Xavi i Gabri Garcia va aconseguir l’ascens al Bernabéu-, la 2001/02 –amb Víctor Valdés i Andrés Iniesta sobre el terreny de joc- i l'actual 2016/17.

Després que desaparegués l’opció d’ascens directe per als campions de grup l’any 1990, aquesta és la sisena classificació per disputar les eliminatòries per ascendir a la categoria de plata. A banda dels anys anteriorment esmentats, el filial blaugrana va disputar els play-off les temporades 2002/03 i 2009/10 –darrer curs en què l’equip aconsegueix l’ascens.

El conjunt de Gerard López tindrà l’opció d’arribar a Segona Divisió per la via directa, en enfrontar-se als campions dels grups restants –actualment lideren les classificacions el Racing de Santander, l’Albacete i el Lorca–. En cas de no superar aquesta eliminatòria, els blaugranes encara tindran una nova via a l’entrar al bombo dels segons, tercers i quarts classificats. En aquest cas haurien de superar dues eliminatòries més per assolir l’ascens.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut