Bons números del Barça B abans del Tourmalet

El filial blaugrana, que ha guanyat els darrers sis partits de Lliga, ha aconseguit escalar nou posicions a la classificació i se situa a cinc punts del quart abans de quatre enfrontaments d'altura

El FC Barcelona B és l’equip que més ha crescut en les darreres jornades. No només per les victòries assolides, sis en els últims sis partits, sinó pels números assolits en aquest període. Perquè els triomfs han estat fonamentats en una bona defensa, amb cap gol encaixat per part d’Ortolá, i amb una bona efectivitat ofensiva. Han estat deu els gols a favor, que han donat al Barça 18 punts de 18 possibles.

Els de Gerard López, que en la jornada 20 ocupaven la divuitena posició amb 19 punts, han passat a ocupar la novena, amb 37. El filial ha retallat deu punts amb el play-off d’ascens a Segona, i actualment se situa a només cinc del quart classificat, el Lleida Esportiu, abans d’afrontar un autèntic Tourmalet de partits: Alcoià (40 punts, 7è), Vila-real B (53 punts, 1r), Lleida (42 punts, 4t) i Reus (50 punts, 2n).

El proper objectiu, doncs, és superar l’Alcoià a El Collao, per tal d’empatar a punts però superar-lo a la classificació, gràcies al goal-average favorable als blaugranes (1-0, Miniestadi). Un goal-average que també serà important en els altres tres partits d’aquest tram de temporada: contra el Vila-real B es va empatar a La Plana (1-1), contra el Lleida es va guanyar al Mini (1-0), i contra el Reus es va perdre, també per la mínima, al Baix Camp (1-0).

Els números de les sis victòries

Si en l'àmbit col·lectiu destaca la imbatibilitat d’Ortolá, els deu gols marcats i els 18 punts sumats en les darreres sis jornades de Lliga, individualment també hi ha dades que cal ressaltar. Són les següents:

Ortolá Samper Gumbau Moisés Romera Fali Tarín Perea Xemi Palència Cámara
540 540 540 540 497 460 415 412 410 360 343

*Els jugadors que més minuts han jugat.

El porter blaugrana Adrián Ortolá, així com Sergi Samper, Gerard Gumbau i Moisés Delgado, han jugat els 90 minuts d'aquests sis partits. Dani Romera, Fali, Xemi i Perea també han jugat els sis duels, però com a mínim en un van ser suplents o substituïts. Cámara i Tarín han participat en cinc dels sis darrers enfrontaments. Salva Chamorro, un dels darrers jugadors que van arribar durant el mercat d'hivern, també s'ha vestit de curt en cinc ocasions, però suma 157 minuts, amb una titularitat, un gol i una assistència.