Així és el grup del Barça B

Així és el grup del Barça B

Deu catalans, vuit valencians i dos balears formaran part del Grup III de la Segona Divisió B La Pobla de Mafumet i el Llosetenc, tots dos recentment ascendits de Tercera, són els únics equips que debuten a la categoria

Després que la RFEF hagi confirmat oficialment la configuració dels grups per a la propera temporada, el FC Barcelona B ja sap que haurà de competir al Grup III de la Segona Divisió B. El filial blaugrana compartirà calendari i classificació amb quinze equips que repeteixen grup respecte de la temporada passada, a banda del CE Sabadell, que també arriba procedent de la Segona A, i de la Pobla de Mafumet, el Llosetenc i l’Atlètic Llevant, recentment ascendits a la categoria de bronze. D’aquests tres, només la Pobla de Mafumet i el Llosetenc són novells a la categoria.

Un grup sempre complicat, reforçat un any més, amb equips històrics i competitius que no ho posaran fàcil. De fet, pràcticament la meitat dels conjunts començaran la temporada amb la intenció d'aconseguir les úniques quatre places que donen accés a jugar la promoció d'ascens. Els pocs gols encaixats per partit, amb una mitjana d’1,1 dianes la temporada passada, denoten una forta solvència defensiva en el grup, una característica comuna a la Segona B. Així doncs, mostrar-se sòlid al darrere serà determinant.

Marcat accent català

Si la temporada passada n’eren nou, el nombre de representats de Catalunya ha augmentat aquesta temporada. Així doncs, el Barça B i el Sabadell, que voldran recuperar la categoria com abans millor, i la Pobla se sumen a Badalona, Espanyol B, Olot, L’Hospitalet, Reus Deportiu, Lleida Esportiu i Cornellà. El Reus, que aquesta temporada ha fet play-off, voldrà repetir promoció d’ascens, mentre que el Lleida, que es va quedar a les portes, també intentarà ficar-se entre els quatre primers. L’objectiu de la resta, primer, serà mantenir la categoria un any més. Amb la salvació a la butxaca, les dinàmiques, les sensacions i la força dels jugadors dictaminaran si podran lluitar per cotes més altes.

La lluita dels valencians

L’Olímpic de Xàtiva, l’Hèrcules, l’Atlètic Llevant, l’Eldenc, l’Huracán, el València Mestalla, l’Alcoià i el Vila-real B són els vuit equips que representen València i Alacant. Amb un grup que es preveu experimentat i compacte, l’Hèrcules d’Alacant i l’Huracán de València tornaran a tenir una nova oportunitat d’ascens a Segona A. Tots dos volen repetir el play-off que ja han jugat aquesta temporada, però que no va acabar amb final feliç. Aquest any, però, se’ls intentarà sumar el Vila-real B, que està configurant una plantilla que combina joventut, veterania i talent, amb l’objectiu de tornar a col·locar el filial groguet a la categoria de plata. Així, per exemple, han obtingut els serveis del català Carlos Martínez, un dels màxims golejadors del grup. També podria assetjar les primeres quatre posicions l’Alcoià, amb l’exporter del Sevilla Andrés Palop a la banqueta i la incorporació d’Abraham Noé, un dels jugadors més determinants del grup durant els últims anys.

Dos viatges a les Illes

Com ja va passar la temporada passada, el Grup III de la Segona B comptarà amb dos equips balears. Aquest curs, però, el lloc del Mallorca B l’ocuparà el Llosetenc que entrenarà Nico López, amb experiència a la categoria, que espera que el seu nou conjunt no acabi com el filial vermelló. Per una altra banda, i a poc més de 30 km de Lloseta, l’Atlètic Balears (Palma de Mallorca) de Gustavo Siviero serà l’altre balear del grup.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut