El filial busca trencar les estadístiques a Còrdova

El filial busca trencar les estadístiques a Còrdova

El Barça B s’enfronta aquest dissabte al Còrdova (18 hores, Esport 3) en un estadi on no ha guanyat mai a Segona Divisió El partit serà especial per al tècnic Eusebio Sacristán i el jugador Carles Planas, que compliran 100 partits al filial blaugrana

El filial blaugrana jugarà aquest dissabte (18 hores, Esport3) davant del Còrdova en un duel vibrant amb la intenció de seguir la bona línia mostrada en els últims dos partits tot i la derrota contra el Las Palmas al Miniestadi. Històricament, l’Arcángel és una plaça molt difícil per al filial blaugrana, on no ha guanyat mai a Segona Divisió.

Eusebio Sacristán no podrà comptar amb Denis Suárez, sancionat, ni tampoc amb Adama, que s’està entrenant amb el primer equip. Per la seva banda, Dongou, Joan Román i Ortolà són les novetats a la convocatòria.

El Còrdova, a un punt del play-off

El conjunt andalús està fent un bon inici de Lliga seguint la línia de la temporada anterior. És un equip que basa el seu joc en les victòries a casa amb la seva afició animant des del primer minut i a poder treure algun punt quan ho fa de visitant. A aquestes alçades de la temporada, els de Pablo Villanueva tenen 23 punts, a un de les places de play-off amb sis partit guanyats (cinc a casa), cinc partits empatats i quatre de perduts.

L’Arcángel, un autèntic fortí

Les estadístiques no enganyen quan són tan clares. De les sis victòries blanc-i-verdes a la Lliga Adelante, cinc han estat al seu estadi, on només ha cedit dos empats i no ha perdut cap partit. A casa ha guanyat (1-0) la Ponferradina i el Sabadell, (3-1) el Numància, (2-0) el Girona i (4-2) l’Hèrcules, mentre que ha empatat (1-1) contra l’Alabès i (2-2) davant l’Sporting. De totes maneres, els d’Eusebio Sacristán ja saben el que és guanyar fora de casa i fer-ho en camps difícils, com són Montilivi i Mendizorrotza. En el cas d’aquest últim, fins que el Barça B no hi va aconseguir la victòria (2-3) ningú havia pogut guanyar-hi.

L’any passat, amb balanç positiu

La temporada passada els aficionats blaugrana van haver de veure més partits dels habituals a l’Arcángel. I és que el primer equip va jugar allà l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Al voltant d’aquestes dates, el primer equip de Tito Vilanova guanyava el Còrdova (0-2) amb un doblet de Leo Messi, que deixava l’eliminatòria sentenciada per a la tornada al Camp Nou (5-0). El Barça B, per contra, va perdre (2-1) amb un gol de Rafinha. Tot i que el filial no hagi guanyat mai a Còrdova, el camí a seguir és el de la victòria la temporada passada al Miniestadi (4-3) davant els andalusos amb gols de Deulofeu, Luis Alberto, Dongou i Araujo.

L’excapità Armando, Campabadal i Carrión

Els cordovesos compten a les seves files amb tres exblaugranes: Armando Lozano, excapità del Barça B i del qual la plantilla, en què on va estar tres temporades, guarda un gran record; Edu Campabadal, excapità del Juvenil A fa dues temporades, i Luis Carrión, actualment segon entrenador dels andalusos format al planter que va jugar al Barça C i al Barça B del 1997 al 2003.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut