Barça B-Mallorca: A seguir la ratxa al Miniestadi

Barça B-Mallorca: A seguir la ratxa al Miniestadi

El Barça B s’enfronta aquest diumenge al Mallorca (17 hores, Esport3) al Miniestadi, on compta tots els partits com a victòries El partit servirà per a la tornada a casa de Martí Riverola, Rubén Miño i Àlex Moreno, ara a les files balears

El filial blaugrana jugarà aquest diumenge (17 hores, Esport3) davant del Mallorca, un altre equip descendit de Primera Divisió que vol lluitar per tornar a la màxima competició del futbol espanyol.

Els homes d’Eusebio Sacristán buscaran seguir la ratxa en els partits a casa, on els han guanyat tots (2-1 al Lugo, 1-0 al Saragossa i 2-0 al RM Castella). Per tant, cinc gols a favor i tan sols un en contra són uns números esplèndids per rebre un Mallorca que, tot i començar amb alguns dubtes en aquesta nova categoria per a ells, amb tres derrotes en les tres primeres jornades, en els últims partits ha aconseguit dues victòries a casa (2-1 contra l’Alcorcón i 1-0 contra el Mirandés) i un empat a domicili (2-2 davant de l’Hèrcules). Així, els de José Luis Oltra encara no han guanyat a domicili.

Per part blaugrana, Eusebio Sacristán recupera Bagnack, amb l’alta mèdica, per a la zona defensiva, però perd Campins, que serà baixa unes sis setmanes per una lesió muscular, i Sandro, amb molèsties al genoll.

Precedents favorables als balears

El filial blaugrana i el Mallorca s’han enfrontat 20 cops abans del partit d’aquest diumenge al Miniestadi. En els anteriors 20 enfrontaments, els blaugranes han guanyat cinc partits i n’han empatat quatre, mentre que els balears n’han guanyat 11. L’últim precedent data de la temporada 1996/97, quan el Mallorca va guanyar al Miniestadi (1-2) i al seu estadi (2-0). Aquella temporada, el Barça B comptava a les seves files amb jugadors com l’ara entrenador del Cadet A blaugrana, Quique Álvarez, el porter Arnau o el migcampista Gerard López. Al Mallorca hi jugaven l’actual entrenador de l’Athletic Club i exblaugrana, Ernesto Valverde, i el també exblaugrana Lluís Carreras.

Finalment, l’última victòria blaugrana en duels directes contra el Mallorca data de la temporada 1985/86, per 4 gols a 1 al Miniestadi amb dos gols de Nayim, un de Gonzalo i un de Jordi Vinyals, actual entrenador del Juvenil A blaugrana. Es dóna la casualitat que l’entrenador balear aquella temporada és l’actual president ‘bermellón’, Serra Ferrer, també amb passat blaugrana.

Tres jugadors amb passat blaugrana al Mallorca

Si aquest partit ja és especial per l’entitat del rival, encara ho serà més per a tres jugadors amb passat blaugrana que ara són a les files del Mallorca: Martí Riverola, Rubén Miño i Àlex Moreno.

Martí Riverola, nascut a Barcelona, va ser el primer jugador sorgit de l’FCBEscola que va arribar a debutar amb el primer equip, en un partit de Lliga de Campions davant del Bate Borisov. Riverola va arribar a jugar en totes les categories del futbol formatiu del Barça fins a arribar al primer equip. Amb el filial blaugrana va jugar 38 partits oficials i va marcar cinc gols.

Rubén Miño, nascut a Cornellà de Llobregat, va arribar a jugar 74 partits oficials amb el Barça B, i va arribar a debutar amb el primer equip blaugrana a la Supercopa d’Espanya de la temporada 2010/11 contra el Sevilla (3-1).

Finalment, Àlex Moreno, nascut a Sant Sadurní d’Anoia, també va jugar al futbol formatiu blaugrana fins al Juvenil A, on va coincidir amb jugadors de l’actual plantilla del Barça B. Però la temporada passada, quan va acabar l’edat juvenil, va marxar per continuar la seva carrera, en aquest cas al Llagostera, on va quallar una bona temporada que l’ha portat a fitxar pel filial del Mallorca, tot i que està participant regularment amb el primer equip balear.

“Estem contents de rebre jugadors que han estat amb nosaltres en el passat. Estem feliços per la seva participació. Són jugadors molt estimats per la nostra plantilla”, va explicar dissabte Eusebio a la prèvia del partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut