Barça B - Deportivo de La Corunya: Condemna al primer minut (0-1)

Barça B - Deportivo de La Corunya: Condemna al primer minut (0-1)

Un gol als noranta segons del Deportivo ha deixat sense puntuar un Barça B que ho ha intentat per tots els mitjans

Hi ha dies en què el futbol no és excessivament generós amb el que proposa i sí que ho és amb el que especula. N’ha tingut prou el Deportivo de la Corunya amb un gol al primer minut, en la seva única oportunitat clara en tot el matx, i una alta dosi d’ofici per sortir victoriós del Miniestadi. Sota l’atenta mirada de Tata Martino a la Llotja, el Barça B ha portat el pes del matx per complet. Li faltaria contundència i es toparia una vegada i una altra amb un contrari ultradefensiu, ordenat i pràctic.

Sotrac al primer minut

Per tant, pitjor no podien començar les coses per al Barça B. Al primer minut, Culio s’ha trobat una pilota a l’interior de l’àrea i ha batut Masip amb l’esquerra i per l’escaire. Eusebio havia hagut de configurar un onze amb novetats obligades per les convocatòries internacionals i les lesions. Per exemple, jugava sense centrals purs, ja que l’eix de la rereguarda l’ocupaven Ilie i Planas. El gol tan matiner trastocava els plans i desestabilitzava els locals.

Topen amb un mur

El Deportivo ha marcat i s’ha tancat, cedint la iniciativa al filial. Als homes d’Eusebio els costava trobar espais a l’hora d’elaborar. A la medul·lar, Samper, Espinosa i Edu Bedia intentaven marcar el tempo. El domini blaugrana s’ha intensificat progressivament, però no era senzill superar les dues línies defensives que els gallecs havien format a prop de la seva àrea. Ho ha aconseguit Denis Suárez, al minut 41, en la millor ocasió de la primera meitat. La seva brillant jugada per l’esquerra l’ha rematat Dani Nieto a boca de canó a les mans del porter Lux.

 En terreny gallec

El filial havia crescut a les acaballes de la primera meitat, reduint tot un Deportivo completament a camp propi. I ha trobat en les faltes des de la frontal una bona arma. Denis Suárez n’ha tingut tres: la primera s’ha perdut fregant el pal, la segona ha tocat el travesser (min 52) i la tercera s’ha estavellat a la tanca. Una bona manera de posar la por al cos als jugadors deportivistes, molt experimentats i plens d’ofici. No els interessava que hi hagués continuïtat en el joc. I ho aconseguien a través de successives interrupcions.

Eusebio recorreria al factor Adama i al 3-4-3 durant els últims 20 minuts. L’extrem i el veterà Manuel Pablo protagonitzarien un bonic duel en una banda. Adama li ha guanyat la partida al minut 74, però la seva centrada l’ha rematat Sandro d’esperó a fora. Tot seguit, Lux es lluïa en un xut molt ajustat d’Ilie des de la frontal. El Barça B i el Miniestadi (amb 5.580 espectadors) tornaven a empènyer. El Deportivo seguia a la cova, i fins i tot ha introduït Marchena per acabar amb defensa de cinc.

En contraposició, el Barça B assumia riscos i acumulava homes en tasques ofensives. El rival l’ha frenat amb un autobús i, per a desesperació col·lectiva, se sortiria amb la seva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut