fcb.portal.reset.password

Eusebio, en el transcurs d'un partit davant el Sabadell / FOTO: ARXIU FCB

El plató del ‘Promeses’, de Barça TV, ha rebut un dels integrants del mític Dream Team i actual entrenador del Barça B, Eusebio Sacristán, per fer un balanç de l’actualitat del Club. L’exjugador blaugrana ha repassat les seves etapes al Barça i les seves tasques al filial.

Una vida lligada al Barça

Eusebio ha estat al FC Barcelona una gran part de la seva vida. Primer set anys com a jugador, després com a entrenador ajudant de Frank Rijkaard, i, en l’actualitat, és el tècnic del Barça B. “Encara recordo quan em van deixar tirar una falta perquè Koeman no hi era”, rememora Eusebio al ‘Promeses’. “Mai he deixat de ser futbolista. En aquestes tres etapes al Club sempre he estat un apassionat del futbol i he intentat eludir el protagonisme. Ara sóc una mica de tot: entrenador, formador, educador, pare i mestre”, afegeix.

La filosofia Barça, sempre present

“Algunes persones em diuen: 'He anat a veure el juvenil, els benjamins... I tots juguen igual!'. Amb la filosofia de la Masia sempre competirem al millor nivell. Abans els jugadors joves tenien més iniciativa perquè es criaven al carrer, però ara són més responsables i disciplinats, i això suma” -comenta Eusebio. Un altre aspecte que destaca el tècnic del Barça B és el fet d’entrenar el filial blaugrana: “Entrenar aquest equip és un privilegi. El que vulgui gaudir de la feina d’entrenar, que vingui aquí”.

No hi havia dubtes amb Tito

Pel que fa a la decisió de rellevar Guardiola amb el seu segon, Tito Vilanova, Eusebio no va tenir dubtes: “Tito va ser la decisió ideal per a aquest tema; els jugadors ja el coneixien i, com heu vist, la resposta ha estat fantàstica i s’han esfumat tots els dubtes. El fet important és que hi ha hagut continuïtat en aquest projecte”, ha valorat Eusebio.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();