El Barça B remunta a la Ponferradina i suma 3 punts més al Mini (2-1)

Els homes d'Eusebio han aconseguit capgirar el gol inicial de la Ponferradina amb gols de Luis Alberto i Lobato, i han mantingut l'avantatge fins al final del partit

Els homes d’Eusebio han superat aquest dissabte la Ponferradina al Miniestadi per 2 a 1 amb gols de Luis Alberto i Lobato, que han remuntat el gol inicial de Yuri. D’aquesta manera, el filial encadena ja tres victòries consecutives després de vèncer el Sabadell com a local i el Guadalajara a domicili, i es col·loca a la zona noble de la taula.

S'avança la Ponferradina i reacciona el Barça B

La primera part ha començat amb el domini clar de la pilota dels homes d’Eusebio Sacristán, tot i que la Ponferradina no renunciava a buscar les seves ocasions. La primera gran oportunitat l’ha tingut Kiko Femenía després d’interceptar una cessió al porter, però el seu xut l’ha aturat Orlando. Després d’uns minuts de pressió visitant, Yuri ha avisat amb un xut des de l’interior de l’àrea que ha posat a prova Oier. Era l’avís del que seria el cop, ja que, uns minuts més tard, el mateix Yuri ha engaltat una centrada des de l’esquerre i ha perforat la porteria blaugrana fent pujar el 0-1 al marcador. El gol ha adormit el partit i la intensitat del joc ha disminuït notablement.

No ha estat fins a la recta final del primer temps quan el Barça B ha reaccionat. En el minut 36 Luis Alberto, amb una falta molt propera a l’àrea, ha donat la resposta al gol visitant. El seu xut ajustat al pal del porter ha suposat l’empat amb el qual s’arribaria al descans. Abans del xiulet de l’àrbitre, però, Grimaldo ha deixat anar un espectacular xut llunyà dirigit a l’escaire de la porteria que ha obligat Orlando a estirar-se.

Domini i gol a l’inici de la segona part

El segon temps ha arrencat amb més domini culer que el primer, seguint la mateixa tònica que la recta final de la primera part. L’autor del primer gol, Luis Alberto, ha seguit protagonitzant les accions de l’atac blaugrana, i ha avisat en un primer moment amb un altre xut de falta que ha desviat el porter. En el minut 54, el mateix Luis Alberto ha fet una passada mil·limètrica a Lobato, que no ha desaprofitat l'ocasió i ha avançat definitivament el Barça en el marcador. L’extrem ha batut Orlando per baix amb una bona definició.

Baixada de ritme en el partit i control blaugrana

A partir del gol, les accions d’atac han minvat i la intensitat del joc s’ha centrat en el mig camp. Luis Alberto, des de la cantonada, ha estat a punt d’aconseguir el gol olímpic en dues ocasions, i Yuri ha intentat empatar amb un xut inofensiu des de lluny. L’atac de la Ponferradina en aquesta segona meitat ha inquietat poc Oier, que no ha hagut d’actuar en quasi tot el segon parcial.

Els últims minuts han servit perquè Eusebio fes rotacions en el seu equip i poc més. Amb aquesta victòria, el Barça B es col·loca a la zona alta de la classificació amb 9 punts. La pròxima setmana els homes d’Eusebio viatjaran a Alacant per enfrontar-se a l’Hèrcules al José Rico Pérez.