fcb.portal.reset.password

Armando, en un entrenament amb el primer equip / FOTO: ARXIU-FCB

El central del FC Barcelona B Armando Lozano deixa el Club després de tres temporades intenses on ha aconseguit un ascens, en la temporada de Luis Enrique, i una tercera i vuitena posició a la Segona Divisió. L’andalús s’ha convertit en un jugador important a les files del Barça B, ja que la seva experiència i veterania -té 27 anys- ha ajudat tots els joves que pujaven per primera vegada a l’equip.

El fet de jugar en altres equips, com el Motril, el Màlaga, el Llevant o el Cartagena, li ha fet viure una realitat que creu que molts jugadors del Barça encara no han vist: “Sempre he dit als meus companys que valorin el que tenen, que no s’imaginen el que hi ha fora d’aquesta casa. Ja no parlo d’impagaments, sinó de tenir l’esmorzar preparat després d’entrenar-te o tenir tres fisioterapeutes a la teva disposició”.

Sempre aprenent

Tot i els seus 27 anys que el feien el més veterà de l’equip, Armando ha destacat l’aprenentatge que ha tingut en aquest club. El jugador de Motril (Granada) s’ha mostrat agraït a tots els seus companys, perquè assegura haver après de tots una mica. “El que més valoro del que m’enduc és intentar aprendre de cadascú i fer-me millor futbolista, que crec que aquí ho he aconseguit”, assegura Armando.

Pel que fa a la seva edat, el central andalús destaca: “Sí que hi havia una mica de broma amb l’edat, les bromes típiques d’un vestidor. A vegades em deien '¡venga, viejo!' i coses així. Aquí potser era el més veterà, però en un altre club potser amb 27 anys hauria estat dels més joves”.

Una etapa que s’acaba

Després de tres temporades, a Armando li ha arribat el moment de marxar i ell ho té clar: “Personalment crec que la meva etapa al Barça s’ha acabat. M’emporto molt a nivell personal i esportiu. Per mi, he gaudit molt del futbol. S’acaba una etapa i es tanca una porta, però ara s’obre una finestra nova”.

Però, tot i acabar-se aquesta etapa, Armando ha valorat la temporada vinent d’aquest equip assegurant que “entre la gent que hi ha, els que pujaran del Juvenil i els possibles fitxatges que es faran, es conformarà un equip competitiu que aconseguirà l’objectiu marcat a l’inici de temporada. Crec que aquesta és la idea i filosofia que sempre han tingut aquí”.

Tornar a dalt