El jurat de l’Espai Barça / GERMÁN PARGA-FCB

A partir del 5 de juny del 2015, tal com es va avançar en la presentació de 'L’Espai Barça, un any de treball', es va posar en marxa el concurs internacional d’arquitectura per al Nou Camp Nou i el Nou Palau Blaugrana amb la publicació dels respectius plecs de bases amb regles i criteris per a la selecció dels equips. Aquest concurs internacional s’ha dut a terme en un format a dues voltes, i compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El jurat està integrat per cinc membres del FC Barcelona, quatre membres de la Junta Directiva i un arquitecte, Juan Pablo Mitjans, fill de Francesc Mitjans, l’arquitecte del Camp Nou; tres membres del Col·legi d’Arquitectes; i un, de l’Ajuntament de Barcelona.

En la primera volta, que es va allargar del 5 de juny al 6 de juliol, es va fer la fase de prequalificació dels diferents equips, a partir del plec de bases amb regles i criteris per a la selecció.

Un total de 26 equips de primera línia (formats per estudis internacionals i locals) van presentar les seves credencials per optar a participar en la segona fase del concurs del Nou Camp Nou, i 19 equips més van presentar la seva candidatura per al concurs del Nou Palau Blaugrana.

Durant els mesos de juliol i agost, un comitè tècnic format per membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de l’Espai Barça ha avaluat les credencials i l’experiència de cadascun dels estudis, tal com se sol·licitava al plec administratiu de la primera fase. L’informe amb les seves recomanacions d’equips finalistes es va posar a disposició del jurat dels concursos, que a principis de setembre va concretar la llista definitiva d’estudis que van participar en la segona fase de cada concurs.

A partir del mes de setembre i fins al mes de desembre, es va celebrar la segona volta, el concurs d’idees. A l’inici d’aquesta fase els estudis seleccionats van rebre el plec de bases amb regles, criteris i annexos tècnics per poder preparar les seves propostes arquitectòniques.

A finals d’any es van rebre les propostes d’arquitectura per al Nou Camp Nou i per al Nou Palau Blaugrana. Després de la revisió i selecció final de candidatures per part del comitè tècnic, el jurat va anunciar el guanyador del Nou Palau Blaugrana el 29 de gener, i anunciarà el guanyador del concurs del Nou Camp Nou al mes de març.